Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko želite lakšu varijantu juhe, umjesto vrhnja dodajte mlijeko.


Sastojci:
- 1 kg bundeve
- 4 dl vode
- 3 dl vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja
- kopar ili majčina dušica
- 10 g kima
- sol

Vezani članci Slika nije dostupna Rolada s paprikama Slika nije dostupna Ražnjići s povrćem

Priprema:
Bundevu ogulite, očistite i izrežite na kockice te stavite kuhati u 4 dl vode. Kada se skuha, procijedite vodu i izmiksajte bundevu u blenderu. Vratite procijeđenu vodu, dodajte vrhnje, sol i kopar. Čim juha zakuha, ugasite vatru. Nakon posluživanja pospite juhu mljevenim kimom. Po želji možete dodati ispečeni toast izrezan na kockice ili žlicu milerama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju