Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Specijalitet za jesenske dane

Bućnica s makom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kasno ljeto i početak jeseni vrijeme je za specijalitete od bućnice.

Sastojci: 

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Slika nije dostupna Jednostavno, a posebno Pita s gorgonzolom

- 60 dag brašna
- 3 jaja
- 1 žlica ulja
- 100 g mljevenog maka
- 1,5 kg buće
- 3 dl kiselog vrhnja
- šećer
- voda

Priprema:

Od brašna, 1 jaja, malo soli i mlačne vode zamijesite tijesto. Dobro ga izradite, ostavite da odstoji 20-ak minuta. Zatim ga razdijelite na tri tanka dijela i razvaljajte u kore veličine malo veće od pleha u kojem će se peći. U međuvremenu ogulite bučnicu, odstranite koštice, naribajte je i ostavite da stoji neko vrijeme. Zatim ju stisnite između ruku da iscijedite vodu. Buču pomiješajte s 1 jajem, šećerom, makom i 2 dl vrhnja. Pleh premažite uljem i stavite na dno jednu koru tijesta, a na njega pola nadjeva.

Zatim stavite drugu koru, na njega preostali dio nadjeva te poklopite trećom korom. Nju premažite smjesom preostalog vrhnja i jaja. Stavite peći 40 min na 200 stupnjeva.
Umjesto ručno rađenog tijesta možete kupiti gotove kore. Dovoljno je ukupno 9 kora koje slažete po tri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene