Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima ih 200 milijuna

Otrovne žabe na meniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća australijska štetočina, jedna vrsta otrovne žabe imena cane toad, uskoro bi širom Azije mogla završiti na tanjurima kao hrana, ali i kao lijek.

Predstavnici australske firme iz Queenslanda koja se bavi preradom mesa, otputovali su u Kinu kako bi napravili sporazum o izvozu žaba, javlja BBC.

Pročitajte i ovo S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni PR oglas OKUSI SVIJETA

Procjenjuje se da u Australiji ima oko 200 milijuna otrovnih žaba, koje predstavljaju ozbiljnu prijetnju tamošnjem divljem životu.

Žabe su u Queensland uvezene iz Amerike kao dio neuspješnog projekta borbe protiv štetočina koje su uništavale plantaže šećerne trske. Ove su žabe vrlo popularan sastojak tradicionalnih lijekova u Kini, pa u tome Australci vide priliku da ih se riješe.

Otrov koje luče ove žabe služi kao stimulans radu srca, kao diuretik i lijek protiv upale sinusa i zubobolje. Koža i organi se također smatraju snažnim terapeutskim sredstvima.

U Kini postoji velika potreba za ovakvim žabama, zbog njihova mesa i upotrebe u medicini. Neki kineski restorani na svom meniju nude meso otrovnih žaba koje u kombinaciji s drugima namirnicama gubi otrovna svojstva te služi kao lijek.

Cane toad je vrsta žabe čiji otrov može ubiti psa, mačku, veliku zmiju pa čak i krokodila. Kod ljudi može izazvati privremeno slijepilo i jaku bol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene