Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Buzaru možete poslužiti sa svježim kruhom, salatom (zelenom, matovilcem), palentom ili bilo kojim prilogom po želji.


Sastojci:

- 40 dg škampi
- 50 dg dagnji
- 50 dg kunjki
- 1 dl maslinova ulja
- 2 dl bijelog vina ili prošeka
- 3 žlice krušnih mrvica
- svježi peršin
- 5 režnjeva češnjaka
- ružmarin, lovorov list
- sol i papar

Priprema:

Vezani članci Malostonski zaljev - 4 Prijeti li Malostonskom zaljevu katastrofa? "Ovo je najveće proizvodno područje školjkaša u Hrvatskoj, mislimo da bi ga trebalo očuvati za buduće generacije" Slika nije dostupna Kako pripremiti paellu

Školjke i škampe dobro oprati i ostaviti da se ocijede. Na maslinovu ulju popržiti sitno sjeckani peršin, češnjak i mrvice te dodati škampe i pirjati petnaestak minuta na laganoj vatri. Sve preliti bijelim vinom, dodati sol, papar, ružmarin i lovor. Potom dodati školjke i zajedno pirjati dok se školjke ne otvore.