Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvažite se i napravite paellu, vjerojatno najpoznatiji španjolski specijalitet. Riječ je o mesno-ribljem jelu koje se spravlja u tavi paelleri, po kojoj je ova delicija i dobila ime. Svaka paella razlikuje se po odabiru mesa i morskih plodova, dok je riža stalni sastojak.


Sastojci:

- 300 g purećeg ili pilećeg fileta
- 300 g kozica
- 150 škampi
- 200 g smrznutih plodova mora
- 100 g dagnji
- 150 g riže
- 3 osrednje rajčice
- 150 g graška
- 100 g mahuna
- 1 dl maslinova ulja
- 2 svježe crvene paprike
- 3 češnja češnjaka
- 1 veća glavica luka
- 2 dl bijelog vina
- 1 žličica šafrana
- peršin
- sol, papar

Priprema:

Vezani članci Slika nije dostupna TRGOVCI BILJEŽE MINUSE Pala prodaja mesa Slika nije dostupna Salmonela pronađena 67 puta, ali potrošači nisu znali! Kreće masovni nadzor

Mahune narežite na manje komade te prokuhajte par minuta s graškom. Posebno skuhajte rižu. Sve ocijedite i stavite sa strane. Papriku, češnjak i luk očistite i sitno nasjeckajte. Zatim izrežite meso na trakice, te ispecite na maslinovu ulju. Izvadite meso na tanjur, a u istu masnoću stavite luk, papriku, češnjak i oguljene i nasjeckane rajčice te kratko propirjajte da sastojci omekšaju. Umiješajte meso, dagnje, kozice, škampe i plodove mora, zatim grašak i mahune. Lagano promiješajte i nakon 10-ak minuta pirjanja dodajte prethodno al dente skuhanu rižu i začine. Zalijevajte vinom i kuhajte još 10-ak minuta. Paellu poslužite s zelenom salatom i ribanim parmezanom.