Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fino meso i luksuzni omot

Biftek u lisnatom tijestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najfinije meso u luksuznom omotu od gljiva, sira i lisnatog tijesta.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice

- 1 kg telećeg ili junećeg bifteka u komadu
- 500 g lisnatog tijesta
- 400 g šampinjona
- 200 g sira trapista
- 2 žličice crvene paprike
- 6 žlica maslinova ulja
- 2 režnja češnjaka
- 1 glavica luka
- sol, papar
- 1 dl vode
- muškatni oraščić

Priprema:

Dan prije kuhanja biftek je potrebno staviti u marinadu od ulja (3 žlice), vode, crvene paprike, češnjaka, papra, soli i naribanog muškatnog oraščića. Meso spremite u hladnjak te ga nekoliko puta okrenite, da se svi dijelovi upiju marinadu.

Šampinjone očistite i narežite na ploške te pirjajte na preostalom maslinovu ulju i narezanom luku. Pri kraju pirjanja gljivama dodajte naribani sir te promiješajte na laganoj vatri kako biste dobili kompaktnu smjesu. Smjesu ostavite da se ohladi, a u međuvremenu razvaljajte lisnato tijesto.

Stavite hladnu smjesu šampinjona i sira na polovinu tijesta. Na šampinjone stavite biftek te napravite roladu. Pazite da svi rubovi budu dobro spojeni, kako smjesa ne bi iscurila tijekom pečenja. Roladu stavite u lim i pecite 35 minuta na 180 stupnjeva. Kada se ispeče, izvadite ju iz pećnice i pokrijte krpom na 10-ak minuta.

Poslužite uz salatu, lešo povrće ili umak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene