Gradonačelnik Milan Bandić na simboličan način je sudjelovao u saniranju jednog od preostalih zabatnih zidova na zgradama oštećenim u potresu na području Gornjeg i Donjeg grada.

Galerija


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je simbolično sudjelovao u saniranju jednog od preostalih zabatnih zidova na zgradama oštećenim u potresu.

Popeo se s vatrogascima do visokog zabatnog zida i pomogao u bojenju fasade.

"Dao sam svoj obol u saniranju, prepiturao. Naši su vatrogasci sanirali više od 45 zidova, ostalo nam je još osam ili deset zabatnih zidova koje ćemo sanirati sutra i čekat ćemo da se krene u cjelovitu sanaciju obnove Donjeg i Gornjeg grada", rekao je Bandić.

Teško stanje: Banovina čeka kontejnere - 6 Stanovnici glinskog područja na tri sata ostali bez struje: ''Totalno se ohladilo...''

"Prije dva tjedna smo počeli sa saniranjem. Zahvaljujem našim vrijednim vatrogascima, profesionalcima koji su u posljednjih nepunih 11 mjeseci više na zagrebačkim krovovima nego ikad dosad", dodao je Bandić.

Boris Milošević Milošević u Petrinji: "Zadužit će se HAC da raspiše natječaj za dovršetak autoceste do Siska"

"Za cjelovitu obnovu Donjeg i Gornjeg grada trebat će nam godine, a za obnovu prigorskih naselja odnosno petnaestak zajednica dvije do tri godine", zaključio je Bandić.