Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za suđenje petorici bivših hrvatskih vojnika optuženih za zlostavljanje ratnih zarobljenika i civila u tzv. konačištu ratnih zarobljenika u Kerestincu danas nije došao nitko od troje svjedoka, bivših zatočenika i žrtava zlostavljanja.


Milena Adamović, Milka Badrić i Slobodan Kukić trebali su svjedočiti o fizičkim, psihičkim i seksualnim zlostavljanjima u Kerestincu, no, iako im je sudski poziv uredno dostavljen nisu se pojavili u sudnici zagrebačkog Županijskog suda.

Vezani članci Skele na zgradi Županijskog suda u Zagrebu - 2 Na oštećeni Županijski sud postavljene skele, ali ne samo zbog potresa. Stručnjak: ''Za ovakve zgrade se ne brinem'' Slika nije dostupna Merzel tražila puštanje iz pritvora, odluka sutra!

Obrana i tužiteljstvo suglasili su se kako nije potrebno svjedočenje dviju svjedokinja na glavnoj raspravi, već će se koristiti njihovi iskazi iz istrage, dok će se svjedoka Kukića ponovno pozvati na sud.

>> Zatočenica iz Kerestinca: Svake večeri su me tukli u tzv. crnoj sobi

Dvije svjedokinje u istrazi su potvrdile da su ih u Kerestincu tukli, mučili strujom te tjerali da gole do pasa plešu sa zatvorenicima bez donjeg dijela odjeće.

Za zlostavljanje 34 ratna zarobljenika od prosinca 1991. do 25. svibnja 1992. optuženi su bivši zapovjednik konačišta u Kerestincu Stjepan Klarić i četvorici njemu podređenih hrvatskih vojnika - Dražen Pavlović, Viktor Ivančin, Željko Živec i Goran Štrukelj. Svi odbacuju optužbe, a suđenje se nastavlja sutra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook