Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnesena kaznena prijava

Završena istraga drame u zadarskoj luci: Objavljeno za što se sve sumnjiči rabijatni Slovenac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski policajci dovršili su krim istragu 44-godišnjim Slovencem koji je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u četvrtak navečer, javlja policija.

44-godišnjak je u vremenu od četvrtka od 22:45 sati do petka u 06:30 sati u Luci Gaženica u Zadru, na otvorenom prostoru iz vatrenog oružja ispalio više hitaca.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Pucnjavom je oštetio vanjski inventar trgovačkog društva, a u jednom trenutku oružje je uperio u pravcu policajke iz Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar koja je vršila obilazak vanjskog dijela putničkog terminala.

Tijekom pregovora da se preda i odloži oružje u nekoliko navrata ispalio je još hitaca u pravcu policajaca, od kojih je jedan hitac ispalio prema policajcu koji je tom prilikom lakše ozlijeđen.

Načelnik zadarske policije Antun Dražina kazao je da je Slovenac viknuo "F*ck police" pa pucao u more. Nakon toga je, kako je rekao, pucao desetak i više puta u smjeru policije. Angažirani su specijalci iz Splita i Lučkog.

Nakon što je 44-godišnjak savladan, pružena mu je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar. Doveden je u službene prostorije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

"Sumnjiči ga se za kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, kazneno djelo Teškog ubojstva u pokušaju na štetu policijskog službenika, kao i kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi na štetu policijske službenice", navode u PU zadarskoj.

Tijekom noći na subotu je pritvoren uz kaznenu prijavu državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene