Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se želio upletati!

'Zaustavio sam prvi auto, ali vozač nije želio pomoći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravična nesreća dogodila se kod Brežja Dravskog. Poginula su dva mladića, dok je deset osoba ozlijeđeno.

U nesreći nedaleko od Varaždina 24-godišnji mladić automobilom se zabio u vatrogasni kombi mariborskih registracija. I on i njegov suvozač na mjestu su poginuli. Treći mladić iz automobila, te devetero slovenskih vatogasaca teško je ozlijeđeno. Na mjestu strašne nesreće ostali su ostaci automobila koji se zabio u kombi s devet slovenskih vatrogasaca. Od siline udarca 24-godišnji vozač i tri godine mlađi suvozač na mjestu su poginuli. Treći je mladić jedva preživio te je zajedno s ozlijeđenim vatrogascima prevezen u varaždinsku bolnicu. Vidno u šoku, mladi vatrogasci prepričavaju kako ih je probudio urlik vozača. Posljednje što su vidjeli bio je crveni automobil kako juri prema njima. 'Tada sam prekrižio ruke i dignuo koljena. Onda je udarilo. Onda je bila panika. Pogledao sam na zadnja sjedala, svi su ležali. Vikao sam jeste svi živi, zdravi', o strašnim trenucima svjedoči Davorin Vidović, sudionik nesreće iz Slovenije.

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Slika nije dostupna Poginule četiri osobe Vozač kamiona koji se prevrnuo kod Okučana pušten iz bolnice, i dalje tvrdi da nije znao da vozi migrante

Vozač odbio pomoći

Vozač je na molbu Vidovića da pozove pomoć s njegova mobitela odgovorio s 'ne, ne, daj sam' Davorin je zaustavio prvi auto, no vozač mu nije htio pomoći. 'On je kazao da se neće uplesti u ovo.' 'Nije vam htio pomoći?' 'Nije. Pa sam mu rekao molim pozovi s mojim telefonom, pa je rekao ne, ne, daj sam', svjedoči Davorin. Dok su čekali pomoć, vatrogasci su i sami pokušali pomoći trojici mladića u smrskanom automobilu. 'Vidio sam auto i otišao vidjeti mogu li nešto napraviti. Vidio sam tri dečka unutra, ali im nisam mogao pomoći', kaže još jedan sudionik nesreće, Matjaž Brodnjak.

>> Dvoje poginulih i 10 ozlijeđenih u sudaru kod Varaždina

Neprilagođena brzina

Dvoje ih je zadržano u bolnici, a najteže je stanje jedinog preživjelog mladića iz automobila. 'Teška tjelesna ozlijeda, prijelom ekstremiteta i natučenje mozga. Sada je u jedinici intezivnog liječenja', kaže dr. Anđelko Koprek iz Opće bolnice Varaždin. Slovenski su se vatrogasci vraćali sa svečane skupštine svojih hrvatskih kolega iz Rasinja, nedaleko od Koprivnice. 'Mi smo im tu pomogli koliko smo mogli. Dvojica će ostati tu u bolnici pa ćemo ih dalje posjećivati i ja se nadam da će biti sve u redu', rekao je tajnik DVD-a Rasinja Davor Tetec. I ovoj je nesreći kumovala brzina mladog vozača.
'Zbog neprilagođene brzine, stanju i uvjetima na cesti, vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje je udario u vozilo vatrogasaca', izjavila je Marina Kolarić iz PU varaždinske. Posljedica svega su dva izgubljena mlada života, i deset teško ozlijeđenih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene