Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio zašto

Franjo je svoju slijepu suprugu 25 puta ubo nožem: "Ubio sam je i njezinoj majci poslao poruku"

Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu
Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Damir Krajac/Cropix
Aktualno Galerija Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Foto: Damir Krajac/Cropix Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Foto: Damir Krajac/Cropix Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Foto: Damir Krajac/Cropix Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Foto: Damir Krajac/Cropix +1 Mjesto zločina, ilustracija - 3 Galerija 1/6 >>
Slijepu suprugu izbo je nožem 25 puta, a onda je pokušao ubiti i sebe. Djelatnica Hitne pomoći koja je došla na mjesto zločina proglasila ga je mrtvim, a onda je mrtvozornik ustanovio da je ubojica i dalje živ.

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici započelo je suđenje Franji Juriću (29) koji je u noći na 19. lipnja prošle godine u zajedničkom stanu u Zaprešiću ubio svoju slijepu suprugu Angelu (30). Monstruozan zločin Jurić je počinio kuhinjskim nožem, a tijekom napada joj je rukom začepio nos i usta te joj stezao vrat.

"Kriv sam. S nevjericom sam gledao kako se ona sprema da ide s njim na kavu. Pitao sam je zašto i kako može. Na to mi ništa nije odgovorila nego se samo spremala. Potpuno mi se zamračilo zbog te njezine izdaje. Povrijedila me. I onda sam učinio užasno djelo. Sjećam se jednog uboda i da sam je davio. Kad sam vidio što sam napravio, rasplakao sam se, drhtao sam i tresao se. Njezinoj majci sam nakon toga poslao poruku na mobitel kao i svojoj sestri kojoj sam napisao da je volim i da pazi na sebe. Odlučio sam se ubiti. Sebi sam ruke isjekao nožem pa sam se onesvijestio, a kad sam opet došao svijesti izrezao sam si vrat", rekao je u svoju obranu i kroz suze, Franjo Jurić, koji je supruzi presudio s 25 poteza kuhinjskim nožem od kojih su 15 bile ubodne, šest rezne te četiri ubodno rezne rane.

Pročitajte i ovo Auto u kamionu pokušao ga prošvercati FOTOGALERIJA Carinike šokiralo što su pronašli ispod cerade kamiona

Kako javlja Jutarnji list, slabovidni Jurić koji se kreće uz pomoć bijelog štapa rekao je da je zločinu prethodilo 15 mjeseci njezine nevjere. U kolovozu je, kaže, saznao da je imala aferu.

"Taj dečko poslao njihove zajedničke fotografije na mobitel. Pitao sam ju: 'Jel ovo istina?' Rasplakala se i rekla da je. Pitao sam ju što ćemo sada, na što mi je rekla da ćemo probati ispočetka okrenuti novu stranicu. Vrijeme je odmicalo i bilo nam je sve gore zajedno jer ona je sve češće izbivala i lagala mi je da je kod prijateljice. Taj gospodin s kojim je imala aferu je na kraju mojim i njezinim roditeljima poslao njihove zajedničke slike", prisjetio se Jurić u sudnici navodeći da su njegovi roditelji burno reagirali i predlagali razvod, dok su im njezini pokušavali pomoći da prebrode krizu. 

Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Foto: Damir Krajac/Cropix

Kasnije su se, tvrdi, zaredali novi momenti nevjere, pa su u jednom trenutku odlučili otići u Međugorje jer je ona tako htjela, dok su odlazak u bračno savjetovalište zakazali za srpanj 2023., a do kojeg nije došlo.

"17. lipnja dogovorili smo preko posrednika da ćemo sutradan otići na Glavni kolodvor. Tamo je njezinu odjeću i papire trebao donijeti njezin ljubavnik kod kojega ih je bila ostavila. Našli smo se s njim u kafiću Palma. Prvi put sam ga tada susreo. On mi je u WC-u rekao da on nju i dalje voli i da želi s njom biti. Zaprijetio mi je pritom da to ne kažem njezinoj mami koja ga je prijavila policiji radi onih slika", otkrio je Jurić.

Pročitajte i ovo Maloljetnici privedeni zbog zlostavljanja vršnjaka Privela ih policija Vršnjaci vrijeđali, tukli i ponižavali 14-godišnjaka: Jedan sve snimao i proširio društvenim mrežama

Juriću je bilo sve teže nositi se sa situacijom i ženinim odlukama.

Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Franjo Jurić koji je ubio slijepu suprugu Foto: Damir Krajac/Cropix

"Zamračilo mi se. I jedino sljedeće čega se sjećam je sirena Hitne pomoći i buđenje na intenzivnoj. Jako mi je žao što se to dogodilo. Povrijedio sam mnogo ljudi, njezine roditelje... Kažu da vrijeme liječi sve, ali ožiljci i praznina će me zauvijek podsjećati na užasan događaj", zaključio je Jurić u svojoj obrani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene