Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava u vožnji

Započelo ponovno suđenje za ubojstvo M. Velića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je započelo ponovno suđenje trojici okrivljenika za teško ubojstvo Mate Velića te pokušaj ubojstva njegove supruge i kćeri za vrijeme vožnje kamionom u listopadu 2010. godine.

Na danas započetom ponovljenom suđenju svjedočilo je pet svjedokinja koje su bile u kući u Tuškanima kod Karlovca, kamo su nakon ubojstva došli napadači i gdje ih je policija istog dana zatekla i uhitila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetnik obitelji Bilić 'Ako se pronađu novi dokazi, moguće novo suđenje'

Prema njihovu svjedočenju, u vrijeme oružanog obračuna, koji se dogodio 25. listopada 2010. na cesti Draganić-Karlovac, drugookrivljeni Nenad Hudorović bio je s njima u kući, kao i u trenutku kada su automobilom u dvorište velikom brzinom uletjeli prvookrivljeni Juraj Hudorović i maloljetni trećeokrivljenik. Nenad Hudorović nije bio uhićen tog popodneva nego naknadno, u noći.

>> Počinje novo suđenje Hudorovićima

Tina Hudorović rekla je da su se tog dana svi okupili u kući Zorana i Zdravka Hudorovića, koje je dva dana ranije u Otoku Oštarijskom vatrenim oružjem teško ranio Frane Velić, te da su svi plakali. U jednom je trenutku u kuću ušao jako uznemiren maloljetni okrivljenik s pištoljem u ruci te plačući rekao 'opet su nas napali Velići, ali i ja sam po njima pucao'.

Tamara Dožder rekla je da je bila kod ulaznih vrata kada je velikom brzinom u dvorište ušao Nenadov automobil, ali su iz njega izašli samo Juraj Hudorović s vozačkog mjesta i maloljetnik sa suvozačkog, dok je Nenad bio s njima svima u kući. Također je rekla da nije bilo razgovora o osveti.

>> Nakon presude Veliću policija razdvajala sukobljene obitelji!

Suzana Hudorović rekla je kako je vidjela kada je maloljetni okrivljenik bacio pištolj na krevet, gdje je i ostao do dolaska 'specijalaca', a Milka Hudorović, majka ranjenih Zorana i Zdravka, kazala je za maloljetnika da se sjeća kako se pred svima 'izjasnio da je pucao po Velićima'.

Odgovarajući na pitanje drugookrivljenikova odvjetnika Frane Letice, rekla je da nije istina da bi tih dana Hudorovići između sebe razgovarali o osveti, jer su s Velićima uvijek bili dobri i vezani kumstvima.

>> Danas presuda za pokušaj ubojstva braće Hudorović

Prema Letici, Vrhovni je sud ukinuo prošlogodišnju osuđujuću presudu i naložio ponovno suđenje s ispitivanjem današnjih svjedoka, jer je uvažio žalbu obrane da je sudsko vijeće tijekom prvog suđenja neopravdano odbilo saslušanje tih svjedoka, a koje je moglo bitno utjecati na ishod suđenja, posebno za drugookrivljenika.

Prema optužnici, motiv za tako teško kazneno djelo je osveta zbog sukoba između te dvije obitelji koji se dogodio u Otoku Oštarijskom dva dana ranije, gdje je Frane Velić teško ranio Zorana i Zdravka Hudorovića. Kasnije je Frane Velić za pokušaj ubojstva osuđen na šest i pol godina zatvora.

>> Karlovac: Za krvnu osvetu dobili 57 godina zatvora

Ukinutom su presudom 'za teško ubojstvo i četverostruki pokušaj teškog ubojstva iz bezobzirne osvete' bili osuđeni Juraj Hudorović na trideset godina zatvora, njegov brat Nenad na 27, dok je maloljetnik osuđen na preodgoj u odgojnoj ustanovi.

Nastavak suđenja zakazan je za 5. srpnja, kada bi trebale između ostalih biti saslušane supruga ubijenog Mate Velića - Draga Jurković i njihova teško ranjena kći Matea, te sudska vještakinja psihijatrijske struke Biserka Marković. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene