Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe zbog bezobzirne osvete

Počinje novo suđenje Hudorovićima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je trebalo početi novo suđenje trojici optuženika za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete i četiri pokušaja teškog ubojstva iz osvete nad obitelji Velić 2010., budući da je Vrhovni sud zbog proceduralnih razloga ukinuo osuđujuće presude i postupak vratio sudu.

Županijski sud morat će ponovno provesti cjelokupni dokazni postupak protiv Jurja Hudorovića koji je bio nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, njegova brata Nenada, koji je dobio 27 godina zatvora i jednog maloljetnika, koji je bio osuđen na preodgoj u odgojnoj ustanovi.

Zbog toga što maloljetnik, inače sin i nećak dvojice okrivljenika, nije danas imao branitelja, imenovan mu je novi, te je početak suđenja odgođen za sutra.

Danas je u nazočnosti branitelja pritvorene dvojice Hudorovića zasjedalo i izvanraspravno vijeće Županijskog suda koje je raspravljalo o njihovu zahtjevu da se brane sa slobode. Sudac Marijan Janjac kazao je Hini nakon sjednice da im je pritvor produljen.

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade

>> Nakon presude Veliću policija razdvajala sukobljene obitelji!

Vijeće smatra da i dalje postoji bojazan da bi mogli ponoviti djelo, jer se tu radi o optužbi za bezobzirnu osvetu, a drugi je razlog osobito teška okolnost kaznenog djela, jer se pucalo iz vatrenog oružja na javnom mjestu, u nazočnosti djece, te su posljedice bile ubojstvo i teška ranjavanja.

Frane Letica, odvjetnik drugookrivljenog Nenada Hudorovića, za Hinu je kazao da je Vrhovni sud odlučio predmet vratiti na ponovno suđenje jer je u prvom postupku sudsko vijeće odbilo zahtjev obrane za saslušanje nekolicine svjedoka, čije bi izjave, rekao je, mogle dovesti do drugačijeg ishoda spora. Drugi je razlog što su suci porotnici u sudskom vijeću bili svi istog spola, iako Zakon o kaznenom postupku i Zakon o sudovima za mladež predviđaju mješoviti sastav vijeća u interesu maloljetnih okrivljenika, kazao je Letica.

Presudu, koju je sudsko vijeće donijelo prije godinu dana, sudac Ante Ujević je tada obrazložio time da se smatra neosporno dokazanim da su Hudorovići u listopadu 2010. u Karlovcu ispalili veliki broj metaka na petero Velića koji su se vozili u kamionu. Pritom su ubili jednu osobu, dvije teško ranili, a dvije doveli u opasnost, pri čemu su, kazao je Ujević, "iskazali toliku mržnju kakve nema u civiliziranom društvu".

Također je ustvrdio da je motiv za tako teško kazneno djelo bila osveta zbog sukoba između te dvije obitelji koji se dogodio u Otoku Oštarijskom dva dana ranije, gdje je Frane Velić pucao na stočnome sajmu u Zorana i Zdravka Hudorovića, pri čemu im je nanio za život opasne ozljede.

U međuvremenu je na istom sudu Frane Velić za pokušaj ubojstva osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov je sin oslobođen optužbe.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene