Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hudorovićima izrečena presuda

Karlovac: Za krvnu osvetu dobili 57 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud je nepravomoćnom presudom kaznio članove obitelji Hudorović na 57 godina zatvora.

Sva trojica okrivljenika obitelji Hudorović za ubojstvo iz bezobzirne osvete i četiri pokušaja teškog ubojstva iz osvete nad obitelji Velić prošle godine u Karlovcu danas su na Županijskome sudu u Karlovcu nepravomoćno osuđena - Juraj Hudorović na 30 godina zatvora, njegov brat Nenad na 27 godina zatvora, a maloljetni okrivljenik poslan je u odgojni zavod.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika Krađa u Karlovcu - 3 Počinitelj nepoznat Ukradeno 306 metara cijevi iz centra grada: "Sad će se sigurno odugovlačiti još par mjeseci"

U obrazloženju presudu sudac Ante Ujević rekao je kako sudsko vijeće nakon provedenoga dokaznog postupka nesporno smatra da su Hudorovići pucali s velikim brojem metaka na petero Velića koji su se vozili u kamionu, uslijed čega je jedna osoba poginula, dvije su teško ranjene, a dvije dovedene u opasnost. Pritom su, rekao je sudac Ujević, iskazali toliku mržnju kakve nema u civiliziranom društvu jer je djelo počinjeno na glavnoj državnoj cesti tijekom vožnje, što se može vidjeti samo u filmovima.

Sudac Ujević je obrazložio da je jedini mogući motiv za tako teško kazneno djelo osveta zbog sukoba između te dvije obitelji koji se dogodio u Otoku Oštarijskom dva dana prije ubojstva i pokušaja ubojstva. Naime, u Otoku Oštarijskome Frane Velić pucao je po optužnici na stočnome sajmu u Zorana i Zdravka Hudorovića, pri čemu im je nanio za život opasne ozljede.



Odvjetnik Jurja Hudorovića Đorđe Stojaković smatra da je sudsko vijeće favoriziralo dokazne prijedloge tužiteljstva, a odbilo sve dokazne prijedloge obrane i time kršilo načelo jednakosti zajamčeno Ustavom. Odvjetnica maloljetnog okrivljenika Vlasta Jurašin u završnoj je riječi pozvala na priznanje maloljetnika da je pucao na kamion iz automobila, ali se usprotivila kvalifikaciji djela teškog ubojstva iz bezobzirne mržnje i osvete te je rekla da je njezin branjenik zbog događaja u Otoku Oštarijskom, gdje su Velići ranili njegove bratiće Hudoroviće, bio u šoku i strahu za život.

Odvjetnica obitelji Velić Đurđa Lipoščak najavila je sudu imovinsko-pravni zahtjev kroz zasebnu građansku parnicu budući da je maloljetna M.V. "trajno zdravstveno oštećena" u kamionu u kojem je poginuo njezin otac Mate Velić, a teško joj je, opasno za život, ranjena i majka. Ostalih dvoje putnika nije bilo ranjeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene