Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stanje je teško'

Zapaljeni policajci se bore za život: Posjetio ih ministar Ranko Ostojić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica policajaca koji su jučer zbog obiteljskog nasilja došli intervenirati u sesvetski Belovar zadobili su opekline opasne po život nakon što ih je zapalio 65-godišnjak. U posjeti im je bio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić predvečer je posjetio teško ozlijeđene policajce. 'Stanje je teško, prognoza neizvjesna. Nema težeg posla u rukovodstvu MUP-a nego kad se nađe u ovakvoj situaciji', rekao je ministar Ostojić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas Stravična nesreća kod Bjelovara: Muškarac (30) traktorom pregazio dijete Ilustracija Trpio nasilje Sanela nasmrt izbola supruga: Susjedi otkrili strahote koje su se događale godinama

Na pitanje novinara je li se tragedija mogla izbjeći, ministar je rekao da će se više znati kada su budu znale sve činjenice. 'U ovom nam je trenutku najvažnije da se oni oporave', rekao je Ranko OStojić.

Podsjetimo, osim stradalih policajaca ozljede opasne po život zadobili su osumnjičeni, kojeg policija tereti za pokušaj ubojstva i njegov 69-godišnji otac, dok je petogodišnje dijete lakše ozlijeđeno, izvijestila je policija.

Policajci su jučer poslijepodne došli na 'kobnu' intervenciju na poziv 69-godišnjaka, nakon što se rastrojeni muškarac fizički sukobio sa svojom četiri godine mlađom suprugom.

Muškarac je navodno prijetio samozapaljenjem, a kad su policajci došli intervenirati polio je po njima, ocu i sebi zapaljivu tekućinu i opuškom izazvao požar.

>> Muškarac razlio benzin i bacio opušak: U vatri ozlijeđena dva policajca!

Policajce, koji su s ozljedama opasnima po život prevezeni u Traumatološku bolnicu, posjetili su danas glavni ravnatelj policije Vlado Dominić i načelnik zagrebačke policije Goran Burušić, a večeras se očekuje da će im u posjet doći i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

U istoj bolnici zbrinut je i osumnjičeni muškarac. Ocu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, a djetetu u Kliniku za dječje bolesti, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđeno.

Zamjenik ministra Evelin Tonković danas je u postaji sesvetske policije izjavio da će MUP sve učiniti da se takvi slučajevi više ne ponavljaju i da krivci za teške ozlijede nanesene policajcima budu kažnjeni 'sada i ubuduće'.

'Suočeni smo s neopisivom nesrećom koja je zadesila naše policajce Peru Jeleča i Marka Lasića, dok su obavljali svoj posao izlažući sebe i svoje živote u službi građana', kazao je Tonković. Dodao je da će MUP učiniti sve da se poveća sigurnost policajaca koji uzorno obavljaju svoj posao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene