Servis plinskog bojlera, ilustracija (Foto: Pixsell, Robert Anic)
Servis plinskog bojlera, ilustracija (Foto: Pixsell, Robert Anic) Foto: Pixsell, Robert Anic

U utorak u večernjim satima došlo je do trovanja plina u zagrebačkom naselju Trnje, javlja policija.


U utorak oko 22:35 u Trnju u Ulici Dragice Hotko, na zasad neutvrđen način, a najvjerojatnije uslijed udisanja plina u kupaonici došlo je do trovanja 40-godišnjakinje i djeteta.

Vezani članci Hitna pomoć / Ilustracija Užas kod Osijeka: Već drugi slučaj trovanja djeteta opasnim plinom u tjedan dana, jedan od njih završio u komi Tučnjava, ilustracija Makljaža u Zagrebu: Svađa prerasla u masovnu tučnjavu, jedan mladić teže ozlijeđen

Liječnička pomoć pružena im je u KBC-u Zagreb. Utvrđeno je da su lakše ozlijeđeni.

Na mjesto događaja izašli su zaposlenici Gradske plinare, koji su utvrdili da je bojler neispravno instaliran te su ga zapečatili. Više detalja bit će poznato nakon policijskog očevida.

Zagrebačka policija savjetuje građanima na nužne mjere opreza: plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenike, protočne bojlere) obvezno je servisirati, i to kod ovlaštenih stručnih servisera jer se time povećava sigurnost i racionalizira potrošnja goriva, potrebno je poštivati rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala.

Preglede i čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala treba obaviti dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba, a savjete dimnjačara potrebno je provesti bez odlaganja. Uz to, nužno je redovito čistiti ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice.

Zbog Kordića zaiskrilo u Saboru: "On nije Hrvatska koju želimo. Hvala hrabrim studentima" +0 Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju