Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zagrebačkom Trnju

Žena i dijete otrovali se plinom iz neispravno instaliranog bojlera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak u večernjim satima došlo je do trovanja plina u zagrebačkom naselju Trnje, javlja policija.

U utorak oko 22:35 u Trnju u Ulici Dragice Hotko, na zasad neutvrđen način, a najvjerojatnije uslijed udisanja plina u kupaonici došlo je do trovanja 40-godišnjakinje i djeteta.

Pročitajte i ovo Tony Gerard Misteriozna likvidacija Sin ubijenog muškarca: "Poslao je jezivu fotografiju prije nestanka. Gdje je njegovo tijelo ako su ubojice uhićeni?" Ilustracija Iz 2022. Razriješen slučaj nestanka: Dvojac ubio vlasnika poslovnog prostora u Dubrovniku s jasnim ciljem

Liječnička pomoć pružena im je u KBC-u Zagreb. Utvrđeno je da su lakše ozlijeđeni.

Na mjesto događaja izašli su zaposlenici Gradske plinare, koji su utvrdili da je bojler neispravno instaliran te su ga zapečatili. Više detalja bit će poznato nakon policijskog očevida.

Zagrebačka policija savjetuje građanima na nužne mjere opreza: plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenike, protočne bojlere) obvezno je servisirati, i to kod ovlaštenih stručnih servisera jer se time povećava sigurnost i racionalizira potrošnja goriva, potrebno je poštivati rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala.

Preglede i čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala treba obaviti dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba, a savjete dimnjačara potrebno je provesti bez odlaganja. Uz to, nužno je redovito čistiti ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice.

Aktualno Zbog Kordića zaiskrilo u Saboru: "On nije Hrvatska koju želimo. Hvala hrabrim studentima" +0 Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Zbog Kordića zaiskrilo u Saboru: "On nije Hrvatska koju želimo. Hvala hrabrim studentima" 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene