Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon predavanja studentima

Zbog Kordića zaiskrilo u Saboru: "On nije Hrvatska koju želimo. Hvala hrabrim studentima"

Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr)
Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Jučerašnje predavanje osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića u Studentskom domu Stjepan Radić izazvalo je prijepore i u Saboru nakon što su mladi aktivisti upali u dvoranu i pokušali spriječiti predavanje.

Mirando Mrsić, predsjednik stranke Demokrati, zbog Kordićeva je predavanja zatražio hitno očitovanje Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora i Zagrebačke nadbiskupije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon predavanja u studentskom domu Ministar Kuščević: "Nitko nema pravo prozivati Darija Kordića, on je odslužio kaznu" Slika nije dostupna Predavanje u Zagrebu Dario Kordić govorio o vjeri na skupu don Stojića, aktivisti mu vikali: "Ti si ratni zločinac!"

"Zgrožen sam što je osuđeni ratni zločinac pred studentima govorio na predavanju u organizaciji Crkve i Sveučilišnog zbora, i to u prostorima Sveučilišta u Zagrebu. Kakvu poruku šaljemo građanima i onima koji su pobijeni u Ahmićima? Tražim hitno očitovanje Studentskog centra, Zagrebačke nadbiskupije i rektora Sveučilišta te zabranu budućih gostovanja osuđenog ratnog zločinca. Hvala hrabrim studentima koji su javno iskazali svoje negodovanje i pokušali sprječiti organizaciju jedne takve tribine. Svi oni koji su došli dati podršku osuđenom ratnom zločincu, koji se sada naglo okrenuo Bogu, moraju se zapitati pronalaze li riječi Boga u riječima ratnog zločinca ili u suzama i patnji svih onih koji su stradali od Kordićeve ruke. Dario Kordić nije Hrvatska koju želimo ni Hrvatska u kojoj želimo živjeti. Želimo da Hrvatska bude drukčija", kazao je Mrsić.

HDZ-ovac Ivan Šuker na to mu je poručio kako "možda nekima još uvijek smeta što ima Hrvata u BiH".

Podsjetimo, osuđeni ratni zločinac Dario Kordić govorio je u utorak navečer o vjeri na skupu koji je pokrenuo don Damir Stojić, no pred kraj njegova govora skup u dvorani prekinula je nekolicina mlađih ljudi uz povike da je on ratni zločinac. Razvili su i transparent, no on im je oduzet te su vrlo brzo pobjegli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene