Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je istukao Vesnu Banović i njezina ljubimca Benjija na javnoj livadi tijekom šetnje, M.M. je prvo dobio prekršajnu prijavu.


Kaznena prijava za zlostavljanje životinja, nakon što je dobio prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira jer je istukao psa i njegovu vlasnicu, podnesena je jučer protiv M.M. iz Sigečice, neslužbeno se doznaje.

Vezani članci Pas i mačka Više neće biti hrana, nego kućni ljubimci: Kineski grad zabranjuje konzumaciju pasa i mačaka Ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Dvojica zagrebačkih policajaca na privatnom druženju pretukla trećeg: Izbili mu zube, slomili rebra

Podsjetimo, M.M. je 5. siječnja, nakon što joj je prijetio dva dana ranije, istukao Vesnu Banović i njezina psa Benjija jer ga je vodila u šetnju na javnu livadu, koju je M.M. prisvojio kao svoju.

'Inzistirali smo da se podnese ta kaznena prijava jer se za zlostavljanje pasa može dobiti do godinu dana zatvora', objasnila je Vesna Banović koja je već ranije istaknula da to nije prvi put da M.M. zlostavlja životinje. I ne samo njih, dodala je, već konstantno maltretira svoje susjede, većinom starije stanare.

Fizički nasrnuo na ženu s psom: 'Udario me šakom u glavu, a psa šutnuo!'

'S prijavom za remećenje javnog reda i mira koju je on zaradio nakon što me oborio na tlo, a zatim udarao glavom o njega nisam baš zadovoljna i zato ću podnijeti i privatnu tužbu', rekla je Banović te dodala kako se ona nije samo porječkala sa susjedom, pa su remetili red i mir, već ju je on i fizički zlostavljao. Svjedoče tome brojne modrice, ali i Schantzov ovratnik koji nosi.

'Tortura u toj ulici traje već petnaest godina. Upozoravali su me na njega, ali kako nisam iz tog kvarta, ipak sam otišla u šetnju s Benjijem. Livada, na koju je on postavio rampu i koju već godinama svojata, gradska je i ja sam, nakon što sam čak izvadila dokumente iz katastra i s njima krenula prema livadi, misleći, bude li problema, da ću mu ih pokazati, otišla tamo u šetnju. Ali i prije nego što sam mu uspjela pokazati papire, nasrnuo je prvo na psa pa na mene', prisjeća se Vesna Banović kobne šetnje te nedjelje. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook