Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pomorac Branimir Orač (28), u čijoj je brodskoj kabini na liberijskom teretnom brodu Senatoru pronađeno oko 230 kilograma kokaina, ispričao je južnoafričkim istražiteljima da je za 'posao' trebao dobiti pola milijuna eura.


Toliki iznos su mu ponudili zasad još nepoznati pošiljatelji iz Argentine. Orač je to priznao istražiteljima u Durbanu odmah u prvih pet minuta ispitivanja na brodu, kojem je prisustvovao i kapetan Đani Škopac, koji se vratio u Hrvatsku, piše Večernji list. Policija je zatražila individualne razgovor sa posadom, a Orač je već u prostoriju ušao lagano nervozan, dok je kapetan Škropac bio zadužen za prevođenje. 

Vezani članci Kokain, ilustracija Europol: Nezapamćene količine kokaina i organizirani kriminal su na vrhuncu tijekom pandemije Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

>> U brodskoj kabini skrivao kokain vrijedan 26 milijuna dolara

>> Hrvatskom pomorcu prijeti doživotni zatvor zbog 230 kilograma kokaina

Orač nije imao kud kad su istražitelji izvadilili fotografije koje je argentinska policija snimila u Buenos Airesu koja prikazuje njega u razgovoru s ljudima dobro poznatim policiji. Odmah se slomio i priznao . Kapetan Škropac kaže da nikad neće zaboraviti prizor kabine pretrpane najčistijim kokainom. Za Orača nema lijepih riječi, bio je 'massman', pomagao kuharima i konobarima i nije se baš isticao pameću.