Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski pomorac pred sudom

U brodskoj kabini skrivao kokain vrijedan 26 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski pomorac Branimir Orač, u čijoj je brodskoj kabini na liberijskom teretnom brodu Senatoru pronađeno oko 230 kilograma kokaina u južnoafričkoj luci Durbanu, pojavio se na pvom saslušanju pred regionalnim sudom, javlja južnoafrička agencija SAPA.

Kako se doznaje u MVPEI-ju, djelatnici hrvatskog veleposlanstva u Pretoriji su u vezi s Oračem. Orač je uhićen 29. siječnja u Durbanu, a kokain, tržišne vrijednosti 26 milijuna dolara, policija je zaplijenila. Vjeruje se da se radi o najvećoj zapljeni kokaina dosad u Južnoj Africi.

Pročitajte i ovo Zapljena kokaina - 5 Kriminalističko istraživanje FOTO Skrivao kokain u bačvama: Policija objavila kako su u više navrata pronašli ukupno 120 kilograma droge Ilustracija Problem u luci Policija zaplijenila toliko droge da je sada ne može spaliti: Stvorili su europski "Kokaingrad"

Nakon saslušanja Orač će i dalje ostati u pritvoru, barem do sljedećeg ponedjeljka za kad je zakazano saslušavanje njegove molbe za puštanje na slobodu uz jamčevinu. Optužen je za preprodaju i posjedovanje kokaina. 

>> Hrvatskom mornaru prijeti doživotni zatvor zbog 230 kg kokaina

Osim hrvatskog mornara s broda Senatora koji plovi pod liberijskom zastavom uhićen je i južnoafrički sigurnosni dužnosnik. Kokain je na brod unijet u putnim kovčezima i naprtnjačama prigodom njegova zaustavljanja u Argentini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene