Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema olakotnih okolnosti

Hrvatskom mornaru prijeti doživotni zatvor zbog 230 kg kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskom pomorcu Branimiru Oraču, koji je 29. siječnja uhićen u južnoafričkoj luci Durban zbog šverca 230 kilograma kokaina pronađenih u njegovoj kabini, prijeti doživotna kazna zatvora.

Kako je za Dnevnik.hr rekao Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, Orač se ne može nadati nikakvoj blažoj kazni jer su u Južnoafričkoj Republici i za puno manje količine droge dobivali doživotnu kaznu zatvora.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio

'Ovo je rekordna količina kokaina pronađena na nekom brodu i u sličnim slučajevima je uvijek kazna bio doživotni zatvor. Ima sreću da se radi o Južnoafričkoj republici jer da se radi o nekoj sjevernijoj zemlji vjerojatno bi ostao bez glave. Neće imati niti nikakvu olakotnu okolnost jer je priznao da je kokain njegov i da je sve to sam izveo. Moje osobno mišljenje je da bi mu se kao olakotna okolnost moglo prihvatiti njegovo mentalno zdravlje jer bi teško netko priseban u svoju sobu strpao toliko kokaina. Od Južne Amerike do Durbana je imao više nego dovoljno vremena da to sve posakriva', rekao nam je Predrag Brazzoduro. 

'Ruksaka toliko kao da se spremao na Kilimandžaro'

Brazzoduro kaže kako sad nije ni tolika tragedija što će Orač dobiti doživotnu kaznu zatvora nego to što će njegova obitelj biti obilježena i sramota koju doživljava njegov otac.

Kokain je pronađen na brodu "Senator" koji plovi pod liberijskom zastavom, a na brod je unesen u ruksacima, putnim torbama i koferima. 'U njegovoj kabini je bilo toliko ruksaka da je izgledalo kao da se sprema na uspon na Kilimandžaro', rekao je Johan Booysen, šef južnoafričke jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala, dodajući kako je to jedna od najvećih zapljena kokaina u povijesti te zemlje.Posada je na brod ukrcana prije dva mjeseca, u Buenos Airesu, preko agencije Alpex iz Klagenfurta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene