Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijska uprava vukovarsko-srijemska kazneno je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru prijavila 14-godišnjakinju iz Markušice, a za dva 12-godišnjaka i jednog 11-godišnjaka dostavila je obavijest Centru za socijalnu skrb u Vinkovcima zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe kao i povrede ugleda Republike Hrvatske.


Četvero djece, svi iz Markušice, od 12. do 16. kolovoza su provalili u prodavaonicu mješovite robe 'Boso' u Markušici iz koje su ukrali slatkiše i školski pribor.

U istom razdoblju provalili su i u prostorije Općine Markušica i otuđili više državnih zastava RH te zastava srpske nacionalne manjine.

Policija je utvrdila da je 11-godišnjak nakon krađe zapalio hrvatsku zastavu.

'Kazneno prijavljena 14-godišnjakinja do sada je više puta sudjelovala u provalama i krađama pretežno u Markušici', izjavio je Hini glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Luka Barunčić. (Hina)

 

Vezani članci Hrvatska zastava Veleposlanik kaže da je skidanje hrvatske zastave s njegove rezidencije odraz "dijela atmosfere" u Srbiji Hrvatska zastava (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Vukovar: Poderali zastavu Hrvatske u Ulici Domovinskog rata