Vrhovni sud odbacio je žalbu Nuše Bunić te je prihvatio žalbu tužiteljstva i 23-godišnjakinji kaznu zatvora povećao s 12 na 14 godina.

Galerija


Na Vrhovnom sudu donesena je odluka o žalbama tužiteljstva i Nuše Bunić, osuđene na 12 godina zatvora za ubojstvo bivšeg dečka Nikole Tureka.

Vezani članci Nuša Bunić (Foto: Pixsell, Vjeran Zganec Rogulja) Žene ubojice u Hrvatskoj: Detalji stravičnih zločina koji su šokirali cijelu zemlju – noževi, novac i ljubavni trokut Nuša Bunić u pratnji pravosudne policije dolazi na suđenje (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Ubola ga u vrat pa pobjegla: Završne riječi na suđenju ''krvavoj Nuši'' za ubojstvo bivšeg dečka

"Prvostupanjskom presudom 23-godišnjakinja je proglašena krivom što je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi pored Drave nožem ubola 30-godišnjaka u vrat i usmrtila ga, a osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od dvanaest godina. Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je izrekao 23-godišnjakinji kaznu zatvora u trajanju od četrnaest godina, utvrdivši da prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao utvrđene otegotne okolnosti, kao i da je precijenio značaj olakotnih okolnosti i zbog toga izrekao preblagu kaznu. U cijelosti je, kao neosnovana, odbijena žalba okrivljenice", priopćeno je iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Ubola ga u vrat pa pobjegla

Podsjetimo, Nuša Bunić u svibnju je u Varaždinu proglašena krivom za ubojstvo bivšeg dečka i osuđena na 12 godina zatvora. Na tu su odluku žalbe uložili obje strane u postupku. Naime, ona je u lipnju 2017. u Varaždinu, na livadi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju. Pobjegla je s mjesta događaja, a Nikola se uz otvorenu ranu uspio automobilom dovesti do grada i zatražiti pomoć. Liječnici ga nisu uspjeli spasiti - pao je u hipovolemični šok i dobio moždani udar te dva dana kasnije preminuo u Općoj bolnici Varaždin.

Djevojka je policiji rekla da je bivšeg ubila u samoobrani te je protiv preminulog mladića podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja. Nuša i Nikola izmjenjivali su SMS-ove i našli se na mjestu zločina. Tamo je pronađen nož s tragovima krvi, a pored noža pronađene su i ostavljene ženske hlače plave boje s tragovima krvi i crni grudnjak. Na automobilu su pronađeni otisci na staklu prednjih desnih vrata vozila. Vještačenjem je utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić.

U automobilu je pronađena i ženska torbica s više predmeta u njoj. Između ostalog, i tokica za nož crne boje te sunčane naočale. Analizom DNK-a utvrđeno je da pripadaju Nuši Bunić.