Sud je vozaču kamiona (60), koji je izazvao prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije djevojčice, produžio istražni zatvor za još dva mjeseca zbog straha od ponavljanja djela. Obrana se s tim ne slaže i smatra da bi blaže mjere imale isti učinak.

Galerija


Vozaču kamiona (60) koji je u Novskoj izazvao prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije 14-godišnje djevojčice, a teže su ozlijeđene dvije žene (26, 28), sud je produžio istražni zatvor za još dva mjeseca zbog straha od ponavljanja djela.

Vezani članci Vađenje automobila iz mora na Lapadskoj obali u Dubrovniku - 5 Stisnuo gas pa upao u more u Dubrovniku: Ronioci i dizalica s dubine izvukli skupocjeni Mercedes zagrebačkih oznaka Policija, ilustracija 70-godišnji vozač jučer u Požegi autom udario biciklisticu pa pješakinju i ozlijedio ih

Odvjetnik vozača Alan Kubat rekao nam je kako obrana smatra da to nema smisla jer je to bila nesreća. "Ništa nije bilo namjerno", rekao nam je i dodao kako je vozač 60-godišnjak koji nikada nije bio osuđivan ni kažnjavan niti se protiv njega dosad vodio postupak, što su osnove za zaključak o takvoj opasnosti.

Kubat je najavio žalbu na to riješenje i istaknuo kako postoje blaže mjere koje bi imale isti učinak.

"Ako već smatraju da postoji ta opasnost, mogu mu oduzeti vozačku i zabraniti upravljanje vozilima. Radi se o kaznenom djelu koje nitko normalan ne čini s namjerom", kaže Kubat.

Vozač kamiona normalno je došao na sjednicu u pratnji pravosudnih policajaca. "Pratio je što se događa i odgovarao na pitanja", rekao nam je odvjetnik i dodao kako su prije današnje sjednice ispitani svjedoci te će se ispitivanja nastaviti i sutra, a obrani su pak najvažnija vještačenja.

Rješenje o istrazi pravomoćno je od prošlog tjedna.