Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegla s mjesta nesreće

Vozačica (38) koja je u Splitu usmrtila pješakinju (19) ide na mjesec dana u istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozačici koja je u Splitu u utorak automobilom usmrtila 19-godišnjakinju, a potom pobjegla s mjesta nesreće u četvrtak je određen jednomjesečni istražni zatvor

Vozačici automobila koja je u utorak navečer na pješačkom prijelazu u Splitu usmrtila 19-godišnju studenticu, a zatim pobjegla s mjesta nesreće zamjenik općinskog državnog odvjetnika u četvrtak predvečer je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odredio jednomjesečni zatvor, doznaje se od glasnogovornice Županijskoga državnog odvjetništva u Splitu Rene Laure.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u Zagrebu: U sudaru s automobilom poginuo motociklist

Nakon kriminalističkog istraživanja, policija je protiv 38-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je 23. listopada u Splitu izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnjakinja, nakon čega je pobjegla s mjesta nesreće, te zbog nepružanja pomoći. Jutros je dovedena pritvorskome nadzorniku, gdje je do rano poslijepodne čekala ispitivanje.

Osumnjičenica je u utorak oko 21,30 sati na raskrižju ulica Put iza Nove bolnice i Poljičke audijem A3 prošla kroz crveno svjetlo i na pješačkom prijelazu srušila 19-godišnjakinju iz Čapljine, koja je umrla na mjestu nesreće. Pobjegla je s mjesta nesreće ne pruživši pomoć djevojci, no očevici su zapisali broj registarskih pločica njezina automobila. Policija je nekoliko sati nakon nesreće u Kranjčevićevoj ulici pronašla automobil, a zatim i nju.

U krvi joj je izmjereno više od jednog promila alkohola, pa je odvedena u policijsku postaju na triježnjenje, nakon čega je počelo kriminalističko istraživanje.

Policiju je uvjeravala da nije vozila automobil jer joj je ukraden te da krađu nije prijavila, ali mnogi svjedoci policiji su rekli da je automobil koji je usmrtio studenticu vozila plavokosa žena.

Po Zakonu o prometu na cestama, za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a u ovom je slučaju riječ o umišljajnom kaznenom djelu, zapriječena je zatvorska kazna od tri do 12 godina. Za nepružanje pomoći može se izreći i trogodišnja zatvorska kazna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene