U sklopu kriminalističkog istraživanja uhićen je vozač BMW-a zbog teške prometne nesreće kod naplatnih kućica Sveta Helena

Galerija


Nakon teške prometne nesreće koja se dogodila kod naplatnih kućica Sveta Helena, te nakon obavljenog očevida, nastavljeno je kriminalističko istraživanje, javlja policija.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, odnosno nakon prikupljenih novih saznanja, hrvatski državljanin rođen 1984. godine uhićen je na području Policijske uprave Međimurske, u subotu nešto prije 21 sati te će nakon zakonskog roka biti doveden pritvorskom nadzorniku.

Nesreća na ulazu kod Sv. Helene (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) U stravičnoj nesreći stradao bivši trener Petre Martić, sa suprugom i sinom krenuo je na more

Nesreća na ulazu kod Sv. Helene (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL) - 5 Svjedočanstvo ekipe koja je prva stigla na mjesto stravične nesreće: ''Do dječaka smo mogli doći tek na kraju...''

Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu i Policijskom upravom Međimurskom nastavlja kriminalističko istraživanje, priopćili su iz PUZ-a.

Kada je DNEVNIK.hr pitao ranije danas kako to da je vozač na slobodi, kazali su da je u tijeku krim istraživanje te da se čekaju rezultati nalaza krvi i urina. Tek nakon konačnih (ne preliminarnih) rezultata analize krvi i urina vozača u istragu se, u slučaju da se radi o kaznenom progonu, uključuje DORH i, ako za time postoji potreba, sucu istrage predlaže određivanje istražnog zatvora.

Podsjetimo, nesreću koja se dogodila u četvrtak navečer prouzročio je vozač BMW-a, koji je dolaskom do naplatne postaje na Svetoj Heleni zbog velike brzine naletio na Škodu mađarskih registracija. Od siline udara Škoda je odbačena ulijevo, na betonski zid i naplatnu kućicu. Automobil se potom okrenuo oko svoje osi pa udario u drugu naplatnu kućicu, a zatim i u stražnji dio Audija mađarskih registracija.

Teško su ozlijeđene tri osobe iz Škode: ženi (38) liječnička pomoć pružena je u KB-u Dubrava, a dijete je prevezeno u KBC Zagreb, kao i 38-godišnji vozač.