Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na Špancirfestu

VIDEO Vrijeđao poreznike, gušio i grizao policajce - Varaždinca jedva svladali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik jednog od štandova na varaždinskom Špancirfestu sinoć je napao poreznike, a zatim i dvojicu policajaca, koji su ga uspjeli savladati i privesti tek uz pomoć jednog prolaznika.

Varaždinska policija danas je priopćila da su djelatnici Porezne uprave u 21.45 došli u prostorije Policijske postaje Varaždin i prijavili da ih je petnaest minuta ranije na štandu za prodaju peciva na Trgu bana Jelačića, vrijeđao i napao nepoznati muškarac pa su na mjesto događaja upućena dvojica policijskih službenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh Ilustracija Dovršeno istraživanje Utvrđen identitet napadača na maloljetnike u Vinkovcima: Riječ je o petorici mladića, dvojica su maloljetni

Tamo su zatekli nepoznatog muškarca, koji ih je upitao traže li njega, a nakon što ga je jedan od policajaca zatražio na uvid osobnu iskaznicu, muškarac je počeo vikati i vrijeđati ih te odbio dati dokument na uvid.

Policajci su ga upozorili da se smiri i pozvali ga da pođe s njima u policiju. Muškarac je potom prestao s vikom i vrijeđanjem, te zamolio policijske službenike da mu omoguće da stavi kolica za prijevoz tereta u svoj kombi, a nakon što je to i učinio, krenuo je s policajcima. No, nakon svega nekoliko metara, pokušao je glavom udariti u glavu jednog od policajaca.

Kolega mu je priskočio upomoć, ali su u naguravanju sva trojica pala na tlo, gdje je vlasnik štanda počeo gušiti jednog od policajaca, gristi ih, da bi zatim udario u međunožje policajca kojeg je prethodno pokušao udariti u glavu.

 

Ni nakon što su ga policajci savladali i položili na tlo, nije smirivao, nego je nastavio nekontrolirano mahati rukama i odbacivati se nogama od tla, zbog čega ga je policajac poprskao po licu sprejem s nadražujućom tvari.

Policijski su službenici potom zatražili pomoć drugih kolega, a se muškarac i dalje aktivno opirao, policajcima je pristupio jedan od prolaznika i pomogao im da ga svladaju.

Vlasnik štanda potom je priveden u policijsku postaju, gdje je utvrđeno da se radi o 46-godišnjaku iz Varaždina.

Liječnica Hitne pomoći, koja je pozvana u policijsku postaju, utvrdila je da je zadobio kontuziju ramena i glave. Obzirom da se žalio na bolove desnog ramena, prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, gdje je dijagnosticirano da nema nikakvih prijeloma. Jedan od policijskih službenika zadobio je ozljedu na desnom koljenu i crvenilo lijevog koljena, dok je drugi policajac zadobio površinske ozljede koljena.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 46-godišnjakom, utvrđeno je da je počinio kaznena djela Prisile prema službenoj osobi na štetu djelatnika Porezne uprave i Napad na službenu osobu na štetu policijskih službenika, te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Po završenom kriminalističkom istraživanju, 46-godišnjak je pušten iz Policijske postaje, navodi u priopćenju varaždinska policija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene