Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUDAR PLOVILA

Lučka kapetanica otkrila detalje tragedije na moru u Istri, u kojoj je život izgubila jedna osoba

Aktualno Galerija Nesreća na moru Nesreća na moru Foto: DNEVNIK.hr Lina Dollar Lina Dollar Foto: DNEVNIK.hr Dolores Brenko Škerjanc - 1 Dolores Brenko Škerjanc - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dolores Brenko Škerjanc - 2 Galerija 1/4 >>
Jedna je osoba preminula u sudaru dvaju plovila na području Premanturskog zaljeva. Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar o nesreći je razgovarala s pulskom lučkom kapetanicom Dolores Brenko Škerjanc.

Na području Premanturskog zaljeva u 11:20 sati došlo je do sudara dvaju plovila pri čemu je jedna osoba preminula. Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar o nesreći je razgovarala sa pulskom lučkom kapetanicom Dolores Brenko Škerjanc.

"Došlo je do sudara jedne motorne brodice i jednog manjeg glisera. Na motornoj su brodici bile dvije osobe, a na gliseru je bilo njih šest. Svi su bili njemački državljani. Došlo je do sudara i jedna je osoba poginula. Istražne radnje još uvijek su u tijeku", pojasnila je Dolores Brenko Škerjanc uživo u Dnevniku Nove TV.

Poručila je kako ima dosta prometa na moru i da se 70 posto ulaza radi na zapadnoj obali Istre. "Toplo je, ljudi su na godišnjem. Previše se možda opuste. Uvijek kažem da je more široko, ali ponekad je i jako usko", kazala je.

Pročitajte i ovo Dolores Brenko Škerjanc korisni savjeti Lučka kapetanica ima posebno upozorenje za sve koji su na moru: "Danas smo na malom području naplatili 40 tisuća kuna kazni..."

Pročitajte i ovo Nesreća na moru - 1 Intenzivan morski promet Sudar dvaju plovila kod Splita, ozlijeđene četiri osobe: "Liječnica je procijenila da bi bilo bolje da idu za Split"

Dodala je kako je nakon nesreće jedno plovilo potopljeno. "Ono se treba izvaditi. To su prve informacije koje mi trenutno imamo. Kada se bude više znalo, znat ću više reći", istaknula je.

Za kraj je dodala kako ispitivanja još uvijek traju. "Očevid jednog plovila je u tijeku, a drugog će biti kada bude izvađeno vani. Preminula osoba nalazila se na manjem gliseru. Mislim da je u pitanju ženska osoba", zaključila je pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc u Dnevniku Nove TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene