Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mito i provizija

Suđenje za Inu: 'Sada to već postaje krnja optužnica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarskim tužiteljima najvjerojatnije će se prepustiti kazneni progon predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija.

Podizanjem optužnice za slučaj Ina time bi se suđenje razdvojilo,
a u Zagrebu sudilo bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu. Neslužbene su to informacije koje se mogu čuti nakon što se glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u tajnosti sastao sa svojim mađarskim kolegom.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Slika nije dostupna Ne smije iz zemlje MOL: Hernadi ne može iz Mađarske, ali vodit će MOL

Hernadija se sumnjiči da je s 10 milijuna eura podmitio Sanadera, kako bi mađarska kompanija zauzvrat dobila upravljačka prava nad Inom. Od optužnice protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca USKOK je u međuvremenu odustao, a on je od osumnjičenika postao svjedok.

'Sada to postaje već krnja optužnica, ukoliko je točna vijest da i gospodin Hernandi ispada iz priče. Prije svega moramo vidjeti kako će se Tužilaštvo baviti ovim problemom, da od tri optuženika ostaje samo na jednom. Kako će se isplesti te veze, tko je davao mito, ako se tuži primanje mita i provizije. S velikim ću iščekivanjem gledati kao će se to riješiti', rekao je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene