Lopov, ilustracija
Lopov, ilustracija Foto: Getty Images

U Opatiji je završeno kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom koji je djevojci iz Austrije ukrao torbicu. Policija ga je uhvatila u ekspresnom roku s pomoću predmeta koji se nalazio u torbici.


20-godišnja turistica iz Austrije prijavila je policiji da joj je tijekom šetnje u Mošćeničkoj Dragi u ponedjeljak iz ruksaka ukradena torbica s dokumentima, bankovnim karticama, novcem i drugim predmetima vrijednosti 1800 kuna.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Getty Images) Serijski lopov krao po kamp-kućicama u Dubrovniku: Policija pronašla tek dio novca Zagrebačka policija otkrila trojac koji je krao aute, kod jednog pronađena droga - 3 Policija traga za dvojicom muškaraca: Trojac krao automobile po Zagrebu, kod jednog pronađeno 28,5 kilograma marihuane

Istragom je utvrđeno da je 65-godišnjak iskoristio njezinu nepažnju i iz ruksaka joj ukrao torbicu, ali nije znao da je u torbici i uređaj za lociranje, tzv. lokator, kojim se vrlo brzo može otkriti kretanje otuđene torbice.

Policajci su uz pomoć lokatora u ekspresnom roku došli do 65-godišnjaka i uhvatili ga sa svim ukradenim predmetima te su oni vraćeni vlasnici.

65-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističku istragu, a nakon toga je protiv njega podnesena kaznena prijava.