Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog ratnih zločina

Zbog ratnog zločina uhićeni Đuro Brodarac i Vladimir Milanković

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je jutros uhitila tri osobe zbog zapovjedne odgovornosti za ratne zločine na sisačkom području.

Riječ je o Vladimiru Milankoviću, ratnom zapovjedniku specijalne policije u Sisku i Đuri Brodarcu, tadašnjem načelniku PU Sisačko-moslavačke i još jednoj osobi. Naknadno se doznalo da je riječ o pripadniku pričuvne postrojbe MUP-a Dragi Bošnjaku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Početkom rata Optuženi da su na Baniji ubijali civile među kojima i maloljetnike: Sad se optužnica za jedan od najtežih zločina - raspala Ilustracija Sve se istražuje Policajci pronašli muškarca bez penisa: Ležao je u nesvijesti

Brodarac je uhićen u Turnju kod Zadra gdje ima vikendicu. Bivši načelnik sisačko-moslavačke Policijske uprave izjavio je za jutrošnjeg uhićenja da se osjeća kao svatko tko se nađe u takvoj situaciji, a na upit je li očekivao uhićenje, novinarima je rekao da to pitaju nekog drugoga. Istraga se provodi na osječkom Županijskom sudu.

Iz MUP-a je poslalano šturo priopćenje u kojem ne navode identitet uhićenih. 'U ponedjeljak, 20. lipnja započelo je kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, na području Sisak 1991. i 1992. godine.  Prvoosumnjičeni (1944.), tadašnji načelnik PU Sisak te drugoosumnjičeni (1962.), zapovjednik svih djelatnih i pričuvnih postrojbi u okviru PU Sisak terete se za kaznena djela po zapovjednoj odgovornosti, za razliku od trećeosumnjičenog (1958.), koji je bio pripadnik pričuvnog sastava PU Sisak, a tereti ga se za individualno kazneno djelo. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti će dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku, koje zajedno s Ravnateljstvom policije i Policijskom upravom sisačko-moslavačkom provodi istragu', priopćili su. (J.G./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene