Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen odvjetnik Došen i kamatar Dervišaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji Policijske uprave primorsko-goranske koja je počela u četvrtak oko podneva uhićeno je najmanje osam osoba, među kojima i dva inspektora te uprave te poznati riječki odvjetnik zbog sumnje da su sudjelovali u kaznenim djelima'"sprječavanja dokazivanja' i 'iznude'.

Prema informacija Dnevnika.hr uhićen je Januz Dervišaj (40), Albanac težak nekoliko milijuna eura, zatim poznati riječki odvjetnik Velimir Došen, Suzana Vozila, javna bilježnica iz Kostrene koja je u vezi s Dervišajem, Vulmet Sedolli (40) iz Rijeke, Hasan Cerici iz Rijeke, dva policijska inspektora PU primorsko-goranske te jedan djelatnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić iz Rijeke, uhićeni su u četvrtak oko podnve u spektakularnoj policijskoj akciji u samom središtu Rijeke.

Pročitajte i ovo Snimka napada na ruski vojni brod Vrijedan 65 milijuna dolara VIDEO Ukrajinci tvrde da su potopili ruski ratni brod: Objavljena i snimka napada kod Krima Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu

Dervišaj, vlasnik kafića 'Galo' riječkoj je javnosti poznat kao jedan od glavnih kamatara u Rijeci i na riječkom području, a veliki kapital koji je procijenjen na nekoliko milijuna eura stekao u inozemstvu gdje je radio kao građevinski poduzetnik.

- U Rijeci provodimo određene aktivnosti, ali za sada ne mogu ništa više reći, rekao je ravnatelj policije Marijan Benko za Dnevnik.hr odgovarajući na pitanje o akciji koja se provodi u tom gradu.

Benkova izjava je za sada jedina službena potvrda da se u Rijeci zaista nešto događa.

Djelatnici kriminalističke i interventne policije blokirali su Pavlinski trg na kojem se nalazi kafić 'Galo', a na ulicama se odvijala i policijska potjera pa su tako interventni policajci na riječkoj rivi pred mnoštvom očevidaca presreli dvojicu muškaraca srušili ih na tlo te potom službenim vozilom odvezli u postaju.

Navodno se radi o protuzakonitoj pripremi svjedoka koji su svoje iskaze trebali dati pred istražnim organima, tzv. 'prepariranju' svjedoka.

Nagađa se da cijeli slučaj ima veze s nedavnim spaljivanjem osobnoga automobila poznatog riječkog javnog bilježnika Velibora Panjkovića kojemu je krajem svibnja zapaljen marke 'volvo S 60'.

Odvjetnik Došen dobro je poznat hrvatskoj javnosti kao branitelj optuženih na suđenju u slučaju "Gospić", te kao branitelj gospićkoga hotelijera Jose Mraovića, osumnjičenoga za silovanje američke košarkašice Ilishe Jarett, ali i kao branitelj u odvjetničkom timu kirurga Ognjena Šimića.

Privedeni bi tijekom petka mogli biti prepraćeni u istražni centar Županijskog suda u Rijeci gdje će ih ispitati istražni sudac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene