Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA OBJAVILA DETALJE

Zaradio kaznenu prijavu: Uhićen muškarac koji je novinarki istrgnuo mikrofon tijekom javljanja s prosvjeda

Prosvjed u Zagrebu
Prosvjed u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebačka policija je uhitila muškarca koji je na prosvjedu u Zagrebu protiv COVID potvrda 20. studenog istrgnuo mikrofon novinarki Al-Jazeere iz ruke.

Zagrebački policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ''Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi''.

Sumnja se da je 20. studenoga oko 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, za vrijeme dok je uživo izvještavala javnost o javnom okupljanju, prišao novinarki i istrgnuo joj mikrofon čime ju je spriječio u obavljanju njezina posla, a on je pobjegao.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je danas osumnjičeni muškarac uhićen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu, obavijestila je zagrebačka policija javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv Covid mjera i potvrda Prosvjednici u Zagrebu fizički napali novinara: "Udarili su ga dva puta s leđa u glavu i u rebra"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTRAŽIVANJE I DALJE TRAJE Policija otkrila tko su organizatori neprijavljenih prosvjeda u Zagrebu: Dvojici stiže optužni prijedlog

Na tom prosvjedu protiv COVID potvrda 20. studenog održanom u Zagrebu bio je ovo samo jedan u nizu napada na medije te subote, naime, fizički je napadnut novinar RTL Televizije Goran Latković. Napadače policija još uvijek traži, a verbalno je napadnuta i ekipa Dnevnika Nove TV kada je reporterku Petru Buljan s ostatkom novinarske ekipe u trenutku obavljanja njihova posla okružila grupa prosvjednika te ih vrijeđala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uoči europskih izbora Borba za glasače: "Populističke stranke majstori su nove vrste propagande" Sudar na istoku Zagreba Prometne nesreće FOTO Velike gužve zbog sudara na istoku Zagreba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene