Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Uhićen je Leon Lučić, potvrdio nam je njegov odvjetnik Josip Reljić.


Odvjetnik Leona Lučića, Josip Reljić rekao nam je kako se njegov klijent trenutno nalazi u policiji u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici, nakon čega će biti prebačen u karlovačku policiju.

Vezani članci Specijalac osumnjičen za pokušaj iznude Policija objavila nove detalje: Kaznene prijave za specijalca iz Lučkog i bivšu zvijezdu TV serije Policija, ilustracija Kriminalisti u ATJ Lučkom, pretražena soba i ormarić specijalca uhićenog zbog pokušaja iznude

Leon Lučić prijavljen je za kazneno djelo iznude nad zaprešičkim poduzetnikom M.D. i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Istragu će voditi karlovačka policija jer se na području njihove policijske postaje dogodio incident.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u srijedu da je uhićena i treća osoba koju se dovodi u vezu s pokušajem iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D. (48) nakon što su za to djelo već kazneno prijavljena dvojica iznuđivača - bivši policajac Leon Lučić i specijalni policajac Andrija Vrhovac.

"Došlo je do uhićenja još jedne osobe. Sada se rade dokazne radnje i to će na kraju rezultirati novim izvješćem i kaznenom prijavom prema DORH-u", izjavio je Milina.

Ravnatelj policije nije potvrdio medijske napise da se radi o bivšem vojniku rekavši samo da se "provode izvidi i daljnje provjere", a nije otkrio ni koja je bila njegova uloga u pokušaju iznude.

Stručni tim istražuje je li sve bilo po proceduri

Pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika dogodio se 10. siječnja na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića, a u tučnjavi su teško ozlijeđena dvojica muškaraca, odnosno 48-godišnji bivši policajac Leon Lučić, osumnjičen za iznudu zaprešićkog poduzetnika, i s druge strane 38-godišnji MMA borac Mirko Šintić, kojega je doveo iznuđivani poduzetnik Mario D. (48).

Do sada je za nanošenje teške tjelesne ozljede prijavljen bivši policajac Leon Lučić, koji se zajedno s pripadnikom ATJ Lučko Vrhovcem osumnjičen i za pokušaj iznude.

Poduzetnik Mario D. prethodno je zaprešićkoj policiji prijavio da ga se iznuđuje te da se od njega traži 100.000 eura, no Milina još ne zna je li bilo propusta u policijskoj postaji Zaprešić, kaže da se očekuje izvješće stručnog tima kako bi se vidjelo je li sve bilo po proceduri.

Lučić je nakon tučnjave hospitaliziran u karlovačkoj bolnici gdje je stavljen u induciranu komu, a potom su ga prebacili u zagrebačku bolnicu u Dubravi.

Nakon oporavka u bolnici, odveden je u policijsku postaju u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. (MT/Hina)