Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zatvorenik rano jutros pronađen obješen u ćeliji bjelovarskog zatvora je Perica Majstorović (47), nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva Slavice Medić 2006. u Zadru.


Obješeni Majstorović pronađen je u 6,35 sati za redovita obilaska ćelije u kojoj je boravio sam. Središnji ured za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa ranije je izvijestio o samoubojstvu zatvorenika navodeći samo njegove inicijale i kaznu na koju je osuđen, no od izvora bliskog ministarstvu doznaje se da je riječ o Perici Majstoroviću.

Vezani članci U požaru vikendice kod Bjelovara poginule dvije osobe - 6 Policija se oglasila o tragediji u Bjelovaru, kada su u požaru vikendice poginula dva mladića: Isključen je tehnički uzrok izbijanja vatre, slijedi obdukcija Slika nije dostupna Troje djece ostalo bez roditelja: Ubio suprugu pa se objesio

Njega i Šimu Medanića (50) je zadarski županijski sud prije dvije godine nepravomoćno osudio na najveću moguću kaznu zbog ubojstva iz koristoljublja Šimine sestre Slavice Medanić. Majstorović i pokojni Nikola Grbić su za novac počinili ubojstvo, ispalivši 7. siječnja 2006. tri hitca u glavu žrtvi nakon čega su u stanu pronašli 275 tisuća eura. Od toga su dio uzeli kao dogovorenu nagradu za likvidaciju, a ostatak predali Šimi Medaniću.

>> Medaniću i Majstoroviću po 40 godina zatvora za ubojstvo Medanićeve sestre

Nezadovoljan podjelom Grbić je tražio još novca, pa je Medanić od Majstorovića naručio i njegovo ubojstvo. Majstorović je Grbića likvidirao s više hitaca u glavu potkraj lipnja 2006. kod Muntića blizu Pule. Medanić i Majstorović uhićeni su su potkraj studenoga 2006. (Hina)