Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medaniću i Majstoroviću po 40 godina zatvora za ubojstvo Medanićeve sestre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zadru proglasio je danas krivima Šimu Medanića (50) iz Vrsara i Pericu Majstorovića (46) iz Crikvenice za teško ubojstvo Šimine sestre Slavice Medanić 7. siječnja 2006. te ih je osudio na dugotrajne kazne - po 40 godina zatvora.

Prema riječima predsjednika Sudskog vijeća, suca Borisa Radmana, Medanić i Majstorović dogovorili su likvidaciju Šimine sestre Slavice Medanić u razdoblju 2004. do 2006. s ciljem da Šime Medanić stekne imovinsku korist, koja je bila u vlasništvu njegove sestre, a Perica Majstorović i pokojni Nikola Grbić da dobiju novčanu naknadu kao izvršitelji plana.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Po presudi, Perica Majstorović i Nikola Grbić su 7. siječnja 2006. u stanu u Zadru položili su Slavicu Medanić na trosjed, pokrili joj glavu dekom i ispalili tri smrtonosna hica u glavu.

Pronašli su iznos od 275 tisuća eura, od toga uzeli dogovorenu nagradu za likvidaciju, a ostatak predali Šimi Medaniću.

Grbić je kasnije pronađen mrtav negdje u Istri. Medanić i Majstorović su 29. studenoga 2006. uhićeni i od tada su u pritvoru, gdje će ostati do pravomoćnosti presude, a u izrečenu kaznu ubraja im se vrijeme provedeno u pritvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene