Policajac pred vratima kuće ubijenog (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Policajac pred vratima kuće ubijenog (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Vlado Turudić se, prema medijskim neslužbenim izvorima, tijekom ispitivanja na policiji slomio i pod teretom dokaza priznao nedjelo, a razlog brutalnog ubojstva navodno je bila osveta jer Đorđije Burić nije zaposlio njegova sina.


Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda danas poslijepodne odredio je jednomjesečni istražni zatvor Vladi Turudiću osumnjičenom za teško ubojstvo 85-godišnjeg Đorđija Burića u njegovu stanu u Nazorovoj ulici.

Policija je u kratkom priopćenju objavljenom u četvrtak navečer izvijestila kako je zbog ubojstva starca u Nazorovoj uhitila 54-godišnjaka koji je došao u žrtvin stan 11. studenoga oko 17.40 sati te ga ubio vatrenim oružjem.

Nakon noći u policijskom pritvoru Turudić je u petak poslijepodne doveden pred suca istrage koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Turudić se, prema medijskim neslužbenim izvorima, tijekom ispitivanja na policiji "slomio" i pod teretom dokaza priznao nedjelo, a razlog brutalnog ubojstva navodno je bila osveta jer Burić nije zaposlio njegova sina.

Veza između ubojice i žrtve bila je Turudićeva supruga koja je povremeno čistila Burićev stan. Burić im je navodno rekao da bi mogao pomoći u zaposlenju njihova sina, što se u konačnici nije dogodilo pa se ubojica odlučio na osvetu. (Hina)