Nasilje u obitelji, ilustracija
Nasilje u obitelji, ilustracija Foto: Getty Images

Pokrenut je izvanredni nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb u Splitu, nakon što je majka - žrtva obiteljskog zlostavljanja iznijela svoj slučaj u medijima te zatražila pomoć od premijera Andreja Plenkovića.


Nakon prijave majke iz Splita koja je u otvorenom pismu premijeru Andreju Plenkoviću kao žrtva obiteljskog nasilja koja je doživjela nepravedno ponašanje nadležnih službi iznijela niz potresnih situacija i zatražila pomoć, pokrenut je izvanredni nadzor nad splitskim Centrom za socijalnu skrb.

Nakon objave pisma, a zatim i njezine životne priče u Slobodnoj Dalmaciji, iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike stigao je mail u kojem je obaviještena da je pokrenuta službena istraga.

Obiteljsko nasilje, ilustracija Očajna majka od premijera traži pomoć: "Nakon bijega od zlostavljača postajete žrtva sustava - vrijeđaju vas i ne vjeruju"

Žanamari Perčić Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama: I poznate Hrvatice dižu svoj glas!

U svom pismu, kako je navela - osim fizičkog zlostavljanja, prolazila je i još uvijek prolazi psihičku torturu konstantnih prijava bivšeg partnera. Posljedica svega bila je da je godinu i pol dana živjela odvojena od djeteta s kojim se ponovno susrela tek nakon sudske ovrhe.

U mailu iz Ministarstva stoji kako će je izvijestiti o rezultatima izvida.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju