Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rješenjem karlovačkoga Županijskoga državnog odvjetništva pokrenuta je istraga protiv Karlovčanina Damira Matana (1962.) koji se nakon ubojstva supruge pokušao ubiti, a nakon liječenja u KB Dubrava prevezen je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici gdje mu je danas prvi dan od 30 dana istražnog zatvora.


Istraga protiv Damira Matana pokrenuta je zbog osnovane sumnje da je počinio teško ubojstvo te zbog nasilja u obitelji i nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Vezani članci Lisice, ilustracija Kazna za hladnokrvno ubojstvo: U Zagrebu osuđen mladić, ubio je novog dečka bivšeg partnera Policija u Srbiji Objavljeni detalji uhićenja tri osobe u Beogradu: Amerikanca su ubili nakon što su s njim pili

Sudac istrage Ivan Perković odredio je Damiru Matanu na prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva istražni zatvor te je na liječenju u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu.

Na pitanje je li izvan životne opasnosti budući da je s odjela maksilofacijalne kirurgije KB Dubrava prevezen u zatvorsku bolnicu Perković je odgovorio da je osumnjičenik ondje u istražnom zatvoru, a takva je odluka donesena pošto je utvrđeno da je njegovo liječenje moguće u Svetošimunskoj bolnici, tako da će se ono ondje nastaviti. Određeno mu je 30 dana istražnog zatvora, nakon čega će se razmatrati je li ga potrebno produljiti.

Zbog obiteljskog nasilja proveo noć u policiji, kad je pušten kući ubio je suprugu i pucao u sebe

U priopćenju DORH-a navodi se kako se osnovano sumnja da je okrivljenik 13. srpnja u obiteljskoj kući u Karlovcu suprugu Snježanu, koju je tijekom bračne zajednice i prije verbalno i fizički zlostavljao, srušio i udarao rukama i nogama, nakon čega joj je iz prepravljene vojničke puške pucao u glavu i ubio je. Osnovano se sumnja da je punicu Dubravku Mikšić, koju je i prije nekoliko puta verbalno napadao, vrijeđao i psovao, udario dva puta šakom u glavu i gurnuo niza stube, pri čemu je ozlijeđena.

Osumnjičenik je ilegalno posjedovao pušku iz koje je pucao u suprugu, ručno izrađeni pištolj te jedno tromblonsko streljivo, a osnovano se sumnja da je počinio i kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Damir Matan je registrirani obiteljski nasilnik kojeg je u nedjelju 12. srpnja policija prisilno odvela na tzv. zadržavanje zbog obiteljskog nasilja. Sutradan, nekoliko sati nakon što je pušten, počinio je nasilje nad punicom, ubio suprugu i pokušao se ubiti.

Od bliske rodbine i prijatelja doznaje se da je Matan pri svijesti i da ne može govoriti te da komunicira pišući. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook