U stambenoj kući u Velikoj Gorici buknuo je požar. Vatrogasni zapovjednik potvrdio nam je da je jedan vatrogasac smrtno stradao.

Galerija


U poslijepodnevnim satima u Velikoj Gorici buknuo je požar u kojem je tijekom intervencije smrtno stradao vatrogasac iz JVP Velika Gorica.

''Bio je to veliki požar u jednoj kući, dogodila se i eksplozija. Poginuo je vatrogasac'', rekao je u razgovoru za DNEVNIK.hr vatrogasni zapovjednik Borislav Turan.

Požar u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu (Foto: Screenshot/Facebook Zagrebački vatrogasci) Buknuo požar u makedonskom restoranu u centru Zagreba, iz zgrade suklja crni, gusti dim

Posljedice požara/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Požar na Zrću podmetnut? Hrvatska se godinama bori s piromanima, a samo jedan sat leta kanadera stoji oko 100.000 kn

Pomoć u gašenju pružili im i kolege iz JVP-a Zagreb koji kažu da je gorjelo krovište. Na teren je izašlo osam zagrebačkih vatrogasaca s tri vozila. Potvrdili su da je jedan velikogorički vatrogasac smrtno stradao, a jedan je ozlijeđen.

U PUZ-u potvrđuju da je zagrebačka policija primila dojavu o požaru oko 16 sati. Potvrdili su da je u požaru uslijed teških ozljeda koje je zadobio prilikom gašenja jedan vatrogasac prevezen na KBC Rebro gdje je preminuo oko 19 sati. Očevid je u tijeku.

Prema pisanju lokalnog portala VG danas, preminuli vatrogasac nagutao se dima. Na jednog ozlijeđenog vatrogasca prilikom gašenja pala je greda. Prema neslužbenim informacijama, poginuo je vatrogasac I.G. (24), pripadnik JVP Velike Gorice.

Kako javlja Hina, vatrogasci koji su bili na intervenciji nisu vidjeli u kojim je okolnostima nastradao njihov kolega.

Hrvatska vatrogasana zajednica u priopćenju navodi da je oko 20 sati intervencija još uvijek u tijeku, a policija istražuje okolnosti uslijed koje je došlo do ozljede vatrogasca.

Reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus kaže da su na terenu oko 22 sata još uvijek vatrogasci, no ne vidi se otvoreni plamen. Na terenu su i policajci.

Požar u skladištu Slobodne Dalmacije: Izgorjela velika količina papira, djelatnici hitno evakuirani