Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hamas objavio

Krvavi napad u Gazi: U izraelskim zračnim udarima ubijeno najmanje 42 ljudi

Ruševine, ilustracija
Ruševine, ilustracija Foto: Afp
Izraelski zračni udari u pojasu Gaze rezultirali su smrću najmanje 42 ljudi, uključujući civile.

Najmanje 42 ljudi ubijeno je u subotu u izraelskim napadima na četvrti grada Gaze na sjeveru palestinske enklave, rekao je ravnatelj vladina ureda za medije kojim upravlja Hamas.

U izraelskom napadu na kuće u Al-Shatiju, jednom od osam povijesnih izbjegličkih kampova u Pojasu Gaze, ubijeno je 42 ljudi, rekao je Ismail Al-Tavabta za Reuters. Još 18 Palestinaca ubijeno je u udaru na kuće u naselju Al-Tufah.

Pročitajte i ovo Ilustracija tri nesreće Šok u hrvatskom gradiću, ozlijeđeno petero tinejdžera u jednom danu: "Svi imaju ozljede glave, jedno se dijete bori za život"

Izraelska vojska objavila je kratko priopćenje u kojem stoji: "Prije kratkog vremena borbeni zrakoplovi IDF-a napali su dvije lokacije vojne infrastrukture Hamasa u području grada Gaze." Rečeno je da će više detalja biti objavljeno uskoro.

Hamas nije komentirao izraelsku tvrdnju da je pogodio njegovu vojnu infrastrukturu. U priopćenju se navodi da su napadi bili usmjereni na civilno stanovništvo te da će okupacija i njezini nacistički vođe platiti cijenu za svoje nasilje protiv njihovog naroda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Dalmaciji Seksualno napastvovao maloljetnicu na rođendanu svoje kćeri, prije toga joj dao kokain

Snimke do kojih je došao Reuters pokazuju desetke Palestinaca koji trče u potrazi za žrtvama među razorenim kućama. Na snimci se vide razorene kuće, razneseni zidovi te krhotine i prašina koji prekrivaju ulicu u izbjegličkom kampu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene