Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nezakonitog prelaska državne granice 43-godišnji državljanin BiH na dvije je godine protjeran iz Hrvatske, što mu je drugo protjerivanje u istome tjednu, a zbog krivotvorenja putovnice bit će kazneno prijavljen.


Nakon što je muškaraca u subotu s graničnog prijelaza Plovanija zbog nezakonitog ulaska u Sloveniju vratila slovenska policija, bujska policija ustanovila je da je muškarac nekoliko dana ranije, u četvrtak, već protjeran i prisilno udaljen iz Hrvatske.

Vezani članci Objavljena nova koronakarta za EU Objavljena nova koronakarta Europe, pocrvenjele turističke zemlje: Hrvatska obala i dalje narančasta Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj pedesetak novih slučajeva više nego jučer: Svaki četvrti zaražen u jednoj dalmatinskoj županiji, brojke im opasno rastu

Nakon protjerivanja u Bihaću je iz svoje putovnice uklonio zabranu ulaska kako bi u slučaju policijske kontrole prikrio činjenicu o izrečenoj zabrani. Potom je sakriven u kamionu nezakonito ušao u Hrvatsku, a potom i u Sloveniju, no ondje je otkriven i vraćen kad je policajcima pokazao preinačenu putovnicu. (Agencija VLM)