Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvojica u pritvoru

Trgovali lažnim COVID potvrdama: Necijepljeni davali novac i podatke zdravstvenom djelatniku, on ih upisivao u sustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački policajci proveli su krim istragu nad šest osoba u dobi od 30 do 68 godina. Osumnjičeni su za trgovanje lažnim COVID potvrdama.

34-godišnjak je tijekom listopada 2021. godine uz pomoć zasad nepoznatog muškarca koji može izraditi važeću EU digitalnu COVID potvrdu, predao svoje osobne podatke za njenu izradu i to platio 30-godišnjaku, zaposleniku medicinske ustanove u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Tony Gerard Misteriozna likvidacija Sin ubijenog muškarca: "Poslao je jezivu fotografiju prije nestanka. Gdje je njegovo tijelo ako su ubojice uhićeni?" Ilustracija Iz 2022. Razriješen slučaj nestanka: Dvojac ubio vlasnika poslovnog prostora u Dubrovniku s jasnim ciljem

30-godišnjak je radio na unosu podataka o cijepljenju osoba u sustav. Iako je znao da 34-godišnjak nije cijepljen, unio je u sustav podatak o cijepljenju 34-godišnjaka koji je nakon toga dobio COVID potvrdu.

Na isti način su svoje COVID potvrde dobili još i 37-godišnjak, 68-godišnjak i 59-godišnjak te, uz pomoć 34-godišnjaka i žena u dobi od 39 godina.

30-godišnji medicinski djelatnik time je počinio više kaznenih djela.

34-godišnjak i 30-godišnji medicinski djelatnik su pritvoreni uz kaznene prijave, a protiv ostalih će policija podnijeti kaznene prijave redovnim putem.

U tijeku je krim istraživanje nad još dvije osobe koje su na isti način "kupile" EU digitalne COVID potvrde.

Policija nastavlja s provođenjem krim istraživanja kako bi utvrdili identitet drugih osoba koje koriste lažne EU digitalne COVID potvrde.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene