Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen Afganistanac

Azilant napao ženu u Dugavama: "Čula sam da netko vrišti na stubištu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarca iz Afganistana (27) policija sumnjiči da je počinio bludne radnje nad 40-godišnjakinjom u zgradi u zagrebačkim Dugavama.

Policija je uhitila tražitelja azila iz Afgansitana koji je u nedjelju prijepodne bludničio nad ženom dok je ulazila u zgradu u kojoj živi u Dugavama.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Ilustracija opasan put Silovatelji i otmičari vrebaju: "Dvojica ili trojica te zgrabe i siluju, a onda dođe sljedeći i opet te siluje, ako vrištiš, tuku te"

Kako piše Jutarnji list koji je razgovarao sa svjedocima, čuli su se krici "Nemoj me silovati! Upomoć! Upomoć!"

Nesretnu žrtvu u trenutku zločina davio je rukama, vukao za kosu, opalio joj šamar i prijetio nožićem, a je li u pitanju ciljani seksualni delikt ili je, pak, došlo do bludničenja nakon propale provale u neki od stanova, nije poznato.

"Kroz san sam čula da netko vrišti u stubištu, nakon čega su se vapaji u pola bijela dana preselili ispred zgrade. Koštunjavi mladić, u maskirnim hlačama i s nečim u ruci, vukao je za kosu puno jaču i višu ženu. Prvo sam pomislila da su to ljubavne nesuglasice, no odmah smo zvali policiju. Susjedi su vikali: "Pusti je! Pusti!" a kad je napasnik vidio da se ulica uznemirila, počeo je trčati, a za njim i jedan susjed", ispričala je jedna svjedokinja.

Zahvaljujući brzoj reakciji susjeda, 27-godišnjak iz Afganistana, inače tražitelja azila koji stanuje u hotelu Porin, a u Hrvatsku je došao u travnju, brzo je uhićen.

Stanovnici Dugava traže 24-satno dežurstvo policije

U popodnovnim satima obratili su se i stanovnici sarajevske ulice koji tvrde otkako su u Porin stigli azilanti da im se život pretvorio u pakao. Tvrde kako su se obratili svim institucijama, no nikakav odgovor za sada nisu dobili. Naime, oni traže da se osigura 24 satno dežurstvo policije, da se osigura kućica za smještaj policijskih službenika, ali i da se uvede video nadzor u stambene i poslovne zgrade koje se nalaze u neposrednoj blizini hotela Porin.

Ovakav čin zlostavljanja osuđuju i iz HDSSB-a, te zahtijevaju od nadležnih tijela da se za počinitelja odmah pokrene postupak deportacije iz Republike Hrvatske. Protive se neselektivnom primanju izbjeglica, te zahtjevaju od aktualne Vlade RH da ne prihvaća nikakve naloge iz Bruxellesa o primanju i zbrinjavanju izbjeglica naloženih ''odrezanim briselskim kvotama" .

Iz MUP-a su potvrdili da su policajci VI. PP proveli kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim mladićem iz Afganistana za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo bludnih radnji. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku.

Nakon toga tužiteljstvo treba razmotriti hoće li predložiti da mu se odredi istražni zatvor. Konačnu odluku o tome hoće li uhićeni mladić na koncu završiti u zatvoru trebao bi donijeti sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene