Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napili je i drogirali?

Određen im istražni zatvor: Djevojka optužila tražitelje azila za silovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velikogorički Županijski sud odredio je istražni zatvor protiv trojice tražitelja azila iz Bosne i Hercegovine, Sirije i Makedonije, osumnjičenima da su u Zagrebu prošli tjedan silovali 22-godišnju djevojku, doznaje se u ponedjeljak na sudu.

Istražni zatvor određen im je u nedjelju zbog opasnosti od bijega jer nisu "vezani" uz Hrvatsku, kao i zbog utjecaja na oštećenu 22-godišnjakinju koju tek treba ispitati, rekao je u ponedjeljak Hini glasnogovornik Županijskog suda u Velikoj Gorici Ante Zeljko.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

S obzirom na to da se još čekaju neki nalazi, državni odvjetnik koji vodi taj predmet tek treba donijeti odluku hoće li protiv osumnjičenika pokrenuti istragu.

Počinitelji su prema neslužbenim podacima bili smješteni u prihvatilištu za tražitelje azila u Dugavama, a tereti ih se da su u četvrtak počinili spolni odnošaj bez pristanka, što prema pravnoj kvalifikaciji spada u teško kazneno djelo protiv spolne slobode.

Oštećena djevojka za sebe je rekla da ima 22 godine, da je studentica poslovne ekonomije i da su joj počinitelji dali alkohol i tablete za liječenje epilepsije "lyirica" zbog kojih nije bila u stanju oduprijeti im se iako im je govorila da ne želi odnos s njima.

Počinitelji pak niječu da su počinili nedjelo i tvrde da je prostitutka jer je tražila novac. Po pisanju medija muškarci iz BiH i Sirije tvrde da odnos nije bio prisilan, dok treći muškarac kaže da s djevojkom nije imao spolni odnos.

Jedan od osumnjičenika je državljanin Bosne i Hercegovine, drugi je državljanin Sirije rođen u Kuvajtu, a treći je rođen u Makedoniji, ali kaže da je apatrid jer nema državljanstvo nijedne države.

Zagrebačka policija zbog zaštite žrtve nije željela iznijeti detalje o tom slučaju. Potvrdila je tek da se dogodilo to nedjelo zbog čega je trojicu stranih državljana predala pritvorskom nadzorniku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene