Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL
Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL

U splitskom KBC-u umro je 26-godišnji Amerikanac kojemu je u subotu pozlilo na Ultra Europe Festivalu, no još uvijek nije poznat točan uzrok smrti, pa će se obaviti obdukcija.


Iz splitske policije u ponedjeljak su potvrdili da je mladić u nedjelju umro u bolnici.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Luka Stanzl) Teška prometna nesreća u Splitu: U slijetanju automobila s ceste poginuo muškarac Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Uhićen muškarac koji je teško ozlijedio turista na splitskim Bačvicama: Francuz se i dalje bori za život

Njemu je na Ultra Festivalu na Poljudu pozilo te se obratio za pomoć jednom od pet dežurnih timova Hitne pomoći koji su dežurali na stadionu i oko njega.

Oni su ga prevezli u KBC Split, gdje je stigao u stanju kome, a liječnici iz Jedinice za intenzivno liječenje borili su se za njegov život, no nisu uspjeli.

Tijelo 26-godišnjeg Amerikanca prebačeno je na Odjel patologije, gdje će se obaviti obdukcija, koja bi trebala pokazati točan uzrok smrti. Neslužbeno se doznaje da je mladić imao teški epileptički napad.

"Nakon što su nas u nedjelju ujutro nazvali iz bolnice i rekli da je mladić preminuo u bolnici, o svemu smo izvijestili državno odvjetništvo, koje je naložilo obavljanje obdukcije radi utvrđivanja uzroka smrti. Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju, tu nema elemenata kaznenog djela", kazala je Hini Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske. (HINA)