Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duge cijevi na ulicama

Policija objavila fotografije muškaraca koje traži zbog pucnjave u Splitu, Solin bio pod opsadom policije

Aktualno Galerija Pucnjava u Splitu - 12 Pucnjava u Splitu - 12 Foto: Josko Supic / CROPIX Traže se osobe s fotografije Traže se osobe s fotografije Foto: PU splitsko-dalmatinska Policija traži osobu s fotografije - 1 Policija traži osobu s fotografije - 1 Foto: PU splitsko-dalmatinska Policija traži osobu s fotografije - 2 Policija traži osobu s fotografije - 2 Foto: PU splitsko-dalmatinska +16 Traži se osoba s fotografije Galerija 1/21 >>
U pucnjavi u Splitu ozlijeđena je jedna osoba. Policija traga za osobama s fotografija koje su objavljene uz priopćenje. Radi se o četiri muškarca koje policija dovodi u vezu s ovim događajem.

Malo prije 16 sati zaprimljena je dojava da je u ulici Put Skalica u Splitu došlo do pucnjave. Jedna osoba je ozlijeđena i prevezena je u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći.

Svjedoci javljaju da se čulo nekoliko pucnjeva i da je na mjesto događaja dojurila hitna pomoć i policija. Žrtva je pri svijesti te joj je pružena liječnička pomoć."Upucan je u potkoljenicu. Ima dosta policije, a cesta je zatvorena", kažu susjedi s mjesta nesreće, javlja Dalmacija danas.

Žena koja radi u trgovini u blizini mjesta pucnjave kaže da je svjedočila događaju.

"Strankinja mi je uletjela u dućan sva uznemirena govoreći što se dogodilo. Vidjela je Mercedes stranih registarskih oznaka koji je vozio stariji čovjek. Nakon pucnja je pobjegao. Srećom, strankinja je zapamtila tablice, koje sam zapisala. Strah me je", priča djelatnica. I drugi svjedoci kažu da su vidjeli bijeli Mercedes kako odlazi s mjesta pucnjave, javlja Dalmacija danas.

Dalmatinski portal javlja da je propucan Josip Čubelić zvan Čuba. Od ranije je dobro poznat policiji. Svojedobno je osuđen za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus.

Dr. Ognjen Barčot, voditelj kirurške službe KBC-a Split, kazao je: "Danas oko 16:30 zaprimili smo mušku osobu s ranama od vatrenog oružja. U obradi je utvrđeno da se radi o teškim tjelesnim ozljedama zbog prostrijelne rane noge. Daljnjom obradom nije utvrđena ozljeda vitalnih struktura, pa možemo reći da je izvan životne opasnosti."

Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske kazao je da je riječ o 36-godišnjem muškarcu, u tijeku je očevid.

U sklopu potrage za napadačem pripadnici jedinice interventne i specijalne policije opkolili su u jednom trenutku kuću u Mezanovcima, predjelu u Solinu, javlja Slobodna Dalmacija.

"Opkolili su kuću, ne mogu ih izbrojiti. Pod punom su opremom, imaju pancirke, oružje dugih cijevi. Ne znam jesu li to snajperi ili što drugo, ali izgleda strašno ovako vidjeti s prozora", kazala je jedna Solinjanka.

Pucnjava u Splitu - 12 Traže se osobe s fotografije (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Nešto prije 21 sat policija je objavila fotografije i izdala priopćenje. Traga za četiri muškarca. 

"Na fotografiji su muškarci koji se dovode u svezi s događajem danas, 11.travnja u Splitu u kojem je iz vatrenog oružja ozlijeđen 36-godišnjak. Molimo građane ukoliko imaju saznanja o osobama s fotografije ili gdje se nalaze da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192", navode. 

Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-maila splitsko-dalmatinska@policija.hr

Mediji pišu kako su dvojica muškaraca za kojima se traga rodbinski povezani, radi se o nećaku i stricu. Budući da obojica stanuju na području Solina, glavnina policijskih snaga bila je usmjerena na to mjesto. Od 22:45 sati policijska blokada je obustavljena i promet se polako normalizira u svim pravcima.

Sva četvorica se smatraju naoružanima i opasnima i poznati su otprije policiji, piše Slobodna Dalmacija.

Pucnjava u Splitu - 12 Policija traži osobu s fotografije - 1 (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Pucnjava u Splitu - 12 Policija traži osobu s fotografije - 2 (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Pucnjava u Splitu - 12 Policija traži osobu s fotografije (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Pucnjava u Splitu - 12 Traži se osoba s fotografije (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene