Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽASAN SLUČAJ

Buljan Flander o zlostavljanoj djevojčici: "Stručnjaci trebaju odgovarati za propuste u slučaju da nisu zaštitili djecu i da su okrenuli glavu od dječje patnje"

Cijela Hrvatsku zgrožena je šokantnom pričom - liječnici zagrebačke Klaićeve bolnice bore se za život dvoipolgodišnje djevojčice s teškim ozljedama glave. Roditelji djeteta su privedeni. Uz policijsku istragu, traje i inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo je li i tko u sustavu socijalne skrbi zakazao, a teško ozlijeđena djevojčica zanemarivana.

Dramatični sati prolaze u najvećoj dječjoj bolnici u Zagrebu. Borba za život dvoipolgodišnje djevojčice, koja je stigla s teškim ozljedama i nagnječenjima glave. Liječnici ne pamte ovakav slučaj. Čine sve što mogu.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Hitna pomoć, ilustracija Prevezeno u bolnicu Teška nesreća kod Sinja: Auto naletio na dijete, ima ozljede opasne po život

U ozbiljnom stanju, ali i s vidljivim tragovima ozljeda na tijelu stigla je iz novogradiške bolnice. Ostavili su je roditelji.

Otac više puta prijavljivan

Policija ne čeka. Na ispitivanje privode 27-ogodišnjeg oca i tri godine mlađu majku. Oca znaju otprije. Više je puta prekršajno prijavljivan i kažnjavan zbog nasilja u obitelji nad suprugom.

Iz kućanstva u kojem je živjelo više ljudi, u međuvremenu, oduzimaju njihovih dvoje djece. Predaju ih udomiteljskoj obitelji. Traje policijska istraga, a rezultate inspekcijskog nadzora čeka i nadležno ministarstvo.

Traži se niz odgovora, pa i je li socijalna služba postupala prema pravilima struke i radila svoj posao. "Ne bih u ovom trenutku nikoga osuđivao, ali definitivno neću nikoga ni abolirati", rekao je Josip Aladrović, ministar rada i socijalne skrbi.

Je li bilo zanemarivanja djeteta?

Ravnateljica zagrebačke Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordana Buljan Flander reakcije smatra zakašnjelima. Traži da se utvrdi je li bilo zanemarivanja i tko je za to kriv, ali i pojača zaštita djece od nasilja.

"Stručnjaci koji su odgovorni i pred zakonom i pred etikom i pred svojom strukom zaista trebaju odgovarati za propuste u slučaju da nisu zaštititili djecu i da su okrenuli glavu od dječje patnje", smatra Buljan Flander.

Mještani Nove Gradiške su zgroženi. "Katastrofa, katastrofa, nemam riječi", rekla je Suzana.

"Ne može čovjek zamisliti da se takvo što dešava", navodi Višnja.

"Nije dijete ničemu krivo, sve ovisi kakvi su roditelji, tko je to napravio. Za osudu, evo sad sam se naježio", kazao je Krunoslav iz Nove Gradiške.

Dokaže li im se krivnja, roditeljima sada prijeti do osam godina zatvora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene