Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OČEVID U TIJEKU

Slovenka i dvije Hrvatice poginule u stravičnoj nesreći: Automobilom se zabile u kamion, identificirali ih po dokumentima

Aktualno Galerija Stravična prometna nesreća u Dalmaciji: U teškom sudaru poginule tri osobe Stravična prometna nesreća u Dalmaciji: U teškom sudaru poginule tri osobe Foto: DNEVNIK.hr Slovenka i dvije Hrvatice poginule u stravičnoj nesreći Slovenka i dvije Hrvatice poginule u stravičnoj nesreći Foto: Dnevnik.hr +0 Slovenka i dvije Hrvatice poginule u stravičnoj nesreći Galerija 1/3 >>
Jedna slovenska i dvije hrvatske državljanke poginule su u teškoj prometnoj nesreći kod Zadra nakon izravnog sudara s kamionom.

U stravičnoj prometnoj nesreći poginule su tri žene, prema posljednjim informacijama jedna je slovenska, a dvije su hrvatske državljanke. 

Kako je s mjesta nesreće javila reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić, po svemu sudeći, 40-godišnji vozač kamiona nije kriv za nesreću. Više informacija o uzroku nesreće trebali bi doznati večeras ili sutra ujutro, dodala je.

Denis Sokol, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru reporterki je kazao kako je vozač kamiona na razgovoru u policiji, "ali sve upućuje na to da neće biti krivnje vozača kamiona".

"Tijela su tek sad izvučena, ali nisu mogli pronaći dokumente. Pretragom automobila pronašli su ih i utvrdili da se radi o tri ženske osobe", kazao je Sokol.

Tijela poginulih žena, rekli su za Dnevnik Nove TV iz Odvjetništva, bila su smrskana do neprepoznatljivosti pa slijedi i obdukcija.

Jurišić je dodala kako su ranije rekli kako je, prema dokumentima, moguće da su stradale dvije hrvatske državljanke. "Tako je, po prezimenu, ili netko ima dvojno državljanstvo, ali moguće da su hrvatske državljanke", kazao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Poginule su na mjestu

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 12:10 na županijskoj cesti ŽC-422 kod podvožnjaka u Donjem Zemuniku, kad su se žene u Toyoti Yaris slovenskih registarskih oznaka frontalno udarile u kamion zadarskih registarskih oznaka koji je vozio 40-godišnjak, nakon čega su udarile i u zid nadvožnjaka.

Tri su žene poginule na mjestu nesreće, a u zadarskom Županijskom državnom odvjetništvu kažu da se, prema dokumentima, radi o slovenskoj državljanki u dobi od 66 godina te dvije hrvatske državljanke u dobi od 55 i 61 godine. S obzirom na to da se radi o teškoj nesreći, tijela se tek trebaju identificirati.

U zadarskom ŽDO-u još ne znaju je li automobil skrenuo u suprotnu traku zbog prebrze vožnje ili skliske ceste. "Ne možemo još reći zbog čega, ali u jednom trenutku su prešle u lijevu traku i udarile u teretni Mercedes kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, nakon čega se automobil odbio u zid", rekao je Denis Sokol, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZBJEGNUTA TRAGEDIJA Dječak (13) upao u Dravu i jedva izvukao živu glavu, za sve je kriva jedna životinja: "Počela je trčati prema nasipu i udarila dječaka"

Pročitajte i ovo U sudaru kamiona i kombija kod Slatine poginula jedna osoba - 1 OČEVID U TIJEKU Užas kod Slatine: Kamion se sudario s kombijem pa se zabio u trgovinu, poginula jedna osoba

Tijekom očevida na spomenutoj dionici ceste promet je bio obustavljen. Po završetku izvida cesta je ponovno otvorena.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene