Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška prometna nesreća

FOTO Samobor se oprašta od tragično stradale sugrađanke: "Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila, falit će nam"

Prometna nesreća u Samoboru
Prometna nesreća u Samoboru Darko Tomas/Cropix
Aktualno Galerija Prometna nesreća u Samoboru Prometna nesreća u Samoboru Foto: Darko Tomas/Cropix Prometna nesreća u Samoboru Prometna nesreća u Samoboru Foto: Darko Tomas/Cropix Prometna nesreća u Samoboru Prometna nesreća u Samoboru Foto: Darko Tomas/Cropix +0 Prometna nesreća u Samoboru Galerija 1/4 >>
U Samoboru je u naletu kamiona smrtno stradala pješakinja.

U Samoboru je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja. Oko 13.35 sati, u Samoboru, na raskrižju Krležine, Jelačićeve i Hebrangove ulice, dogodila se prometna nesreća - nalet teretnog vozila na ženu starije zivotne dobi uslijed čega je žena preminula na mjestu događaja, izvijestila je zagrebačka policija. 

Pročitajte i ovo Stablo na Srednjacima - 1 Posljedica nevremena Ostalo zaboravljeno: Stanari se boje da bi stablo na Srednjacima svakog trena moglo pasti na stazu ili parkiralište

Lokalni Radio Samobor napisao je kako se radi o njihovoj staroj sugrađanki i povjesničarki koja je ostavila veliki trag u lokalnoj zajednici. "U teškoj prometnoj nesreći, koja se danas dogodila u Samoboru, život je tragično izgubila naša poznata sugrađanka, muzealka u miru, Ivanka Brekalo. Najveći dio svog života provela je radeći u Samoborskom muzeju, dugi niz godina zajedno s njegovim suosnivačem Ivicom Sudnikom, s kojim je stvarala zavičajnu, samoborsku muzejsku zbirku.

Bila je njegova časna nasljednica, i u mirovini je nastavila istraživati samoborsku povijest, temeljem dokumenata iz pismohrane Samoborskog muzeja.

Svojom prisutnošću u javnom i kulturnom životu Samobora ostavila je zapažen trag inicirajući i organizirajući mnogobrojne izložbe i kulturne programe, posebice koncertne u muzejskim prostorima.

Uz puno toga drugog, Ika je 2006. godine bila idejna začetnica povijesno-turističke manifestacije Bitka kod Samobora 1441., koja je postala jedna od najznačajnijih kulturnih priredbi našeg grada", stoji u objavi Radio Samobora. 

"Predraga žena", "Svojom sposobnošću, poštenjem i samozatajnošću visoko je podigla ljestvicu svim kulturnjacima u gradu", "Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila, falit će nam naša Samoborka", stoji u komentarima uz niz poruka sućuti obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene